Каталог товаров

Добриво Мікрокат

в наличии
0,00 грн.
Купить в один клик
Регион: Украина, Полтавская обл., Полтава
Написать продавцу
Описание товара

«Мікрокат» – лінійка рідких добрив, до складу яких входять макро-, мезо- та мікроелементи, легкодоступні амінокислоти альфа ряду, полісахариди та органічні кислоти. Їх застосування усуває дефіцит біогенних елементів та забезпечує фізіологію мінерального живлення культур збалансованою мінеральною поживою.

Добриво проявляє себе як коректор мінерального живлення культур та антистресант.

Застосовується при позакореневому підживленні культур у їх критичні фази росту та розвитку.

 

Спеціальні марки «Мікрокатів»:

 

«Мікрокат зерновий Старт» – спеціальна марка добрива, яка застосовується на початкових фазах росту та розвитку зернових культур: пшениці, ячменю, жита, тритикале, вівса, рису (кущіння-початок виходу у трубку), кукурудзи (3-5 та 6-8 листків).

Забезпечує  ріст і розвиток кореневої системи, активізує кущіння, закладання репродуктивних органів на початкових фазах органогенезу зернових культур.

 

Дослідженнями Інституту зернового господарства НААНУ, Дніпропетровськ, 2010 р., встановлено, що позакореневе підживлення кукурудзи "Мікрокатом зерновий Старт" дозою 3 л/га у фазі 3-5 листків та 6-7 листків забезпечило приріст врожайності на 4 ц/га проти контролю  68,4 ц/га. Водночас в зерні підвищувався вміст протеїну на 9,1% проти контролю 8,3% та крохмалю на 67,6% проти контролю 66,6%, який не оброблявся.

 

 

«Мікрокат зерновий Фініш» - спеціальна марка добрива, яка застосовується за появи репродуктивних органів зернових культур та їх дозрівання (фаза колосіння - початок молочної стиглості) : пшениці, ячменю, жита, тритикале, вівса, рису, кукурудзи.

Забезпечує подовження функціонування прапорцевого листка, відтік пластичних речовин з листків до зернівки, покращення наливу зерна, його натури,  показників якості (підвищує вміст білку на 1-2%, «сирої» клейковини, поліпшує якість «сирої» клейковини тощо).

Дослідженнями Інституту рослинництва ім.В.Я.Юр'єва НААНУ, 2010 р., встановлено, що позакореневе підживлення пшениці озимої "Мікрокатом зерновий Старт" та "Мікрокатом зерновий Фініш" у нормі 4 л/га забезпечило приріст врожайності на 6,8 ц/га вищий проти контролю 31,8 ц/га та вмісту білку на 0,4% більший проти контролю 13,9%, який не оброблявся.

 

Хімічний склад «Мікрокатів зернових», %

Склад

Старт

Фініш

Вільні амінокислоти

4

4

Азот загальний (N)

4

6

Фосфор (Р2О5)

6

3

Калій (K2O)

2

6

Кальцій (СаО), *ЕДТА

-

-

Бор (В)

-

-

Мідь (Сu), ЕДТА

-

-

Залізо (Fe), ЕДТА

0,4

0,4

Марганець (Mn), ЕДТА

0,2

0,2

Молібден (Мо)

-

-

Цинк (Zn), ЕДТА

0,2

0,2

Полісахариди

12

10

*Хелатуючий агент – ЕДТА (етилендиамінтетраоцтова кислота)

 

Позакореневе підживлення «Мікрокатами зерновими»

Марка

Культура, фаза

Концентрація, норма

Старт

Зернові колосові культури,

у фазах кущіння-початок виходу в трубку

1-2% концентрація робочого розчину:

1-2 л на 100 л води.

Норми застосування: 2-4 л/га.

Газонні трави,

після скошування, не менше 5 разів за період вегетації

1-2% концентрація робочого розчину:

(1-2 л) на 100 л води.

Норми застосування: 2-4 л/га.

Фініш

Зернові колосові культури,

у фазах початок колосіння-до початку молочної стиглості зерна

1-2% концентрація робочого розчину:

1-2 л на 100 л води.

Норми застосування: 2-4 л/га.

Газонні трави,

після скошування, не менше 5 разів за період вегетації

1-2% концентрація робочого розчину:        1-2 л на 100 л води.

Норми застосування: 2-4 л/га.

 

«Мікрокат олійний» – спеціальна марка добрива, яка застосовується на олійних культурах: соняшниках, ріпаках, маку олійному, льону олійному, сої, рицині, рижію, гірчиці, суріпці, кунжуті, овочевих культурах: цибулі, часнику, капусті та ефіроолійних культурах. За своїм хімічним складом відповідає фізіології мінерального живлення олійних, ефіроолійних та овочевих культур.

Застосування гарантує отримання високої продуктивності олійних культур (підвищення врожайності на 15-20% та накопичення вмісту олії) та високої окупності витрат.

Дослідженнями Інституту землеробства НААНУ, 2010 р., встановлено, що "Мікрокатом олійний" на сої за 3-разового застосування  в нормі 3 л/га забезпечував її урожайність 26,8 ц/га проти контролю 24,4 ц/га, який не оброблявся. А дворазове застосування "Мікроката олійного" на соняшниках у нормі 4л/га забезпечувало врожайність  29,8 ц/га проти контролю 26,5 ц/га.

 

Хімічний склад «Мікрокату олійного», %

Склад

Мікрокат олійний

Вільні амінокислоти

4

Азот загальний (N)

3

Фосфор (Р2О5)

1

Калій (K2O)

12

Кальцій (СаО), ЕДТА

0,4

Бор (В)

1

Мідь (Сu), ЕДТА

0,01

Залізо (Fe), ЕДТА

0,4

Марганець (Mn), ЕДТА

0,1

Молібден (Мо)

0,01

Цинк (Zn), ЕДТА

0,02

Полісахариди

-

Хелатуючий агент – ЕДТА(етилендиамінтетраоцтова кислота)

 

Позакореневе підживлення «Мікрокатом олійним»

Культура

Фаза

Концентрація, норма

Ріпак

У фазах весняної розетки-початок стеблування та на початку бутонізації

1-2% концентрація робочого розчину: 1-2 л на 100 л води.

1-2% концентрація робочого розчину: 1-1,5 л на 100 л води.

1-2% концентрація робочого розчину: 0,5-2 л на 100 л води.

Норми застосування:

            2-4 л/га.

Соняшники

 

У фазах 3-4 та 6-8 пар листків

Соя

 

У фазах 3-5 листків, початок бутонізації та  формування нижніх бобиків

 

«Мікрокати зернові» та «Мікрокат олійний» застосовуються як доповнення до основного мінерального живлення культур, незалежно від рівня забезпечення ґрунту біогенними елементами.

Добрива усувають прихований або явно виражений дефіцит елементів мінерального живлення на культурах, забезпечують їх високу продуктивність за різних рівнів (фонів) мінерального живлення.

 

 Мікрокати, що містять один- два або декілька елементів мінерального живлення 

«Мікрокати» з одним–двома біогенами застосовуються у мінеральному живленні культурних рослин яккоректори мікроелементів (Mn, Zn, Fe, B) та кальцію (Ca), магнію (Mg) з метою усунення їх дефіциту, а також вони виступають як антистресанти культур

 

Рекомендується застосовувати позакоренево, в окремих випадках з поливною водою  у системах крапельного поливу та малообємної гідропоніки.  Застосування на культурних рослинах забезпечує їх високу продуктивність.

 Дослідженнями Інституту овочівництва і баштанництва НААНУ, 2010 р. встановлено, що триразове застосування «Мікрокату Мікс» на цибулі ріпчастій забезпечило врожайність 318 ц т/га проти контролю 269 ц/га. При цьому підвищився вміст сухої речовини до 11,43%, аскорбінової кислоти до 7,53% проти контролю 10,61% та 6,94% відповідно. Водночас підвищилися коефіцієнти використання елементів живлення з добрив: сполук азоту (N) – на 15% сполук фосфору (P2О5) – на 5%, калію (K2О) – на 15% проти контролю, який не оброблявся. А застосування «Мікроката Са+В», «Мікроката Мікс», «Мікроката В» на цибулі ріпчастій забезпечило приріст врожайності на 42 ц/га проти контролю 269 ц/га та товарність на рівні 91% проти контролю 85%.
     Застосування «Мікроката Міх», «Мікроката Са+В» разом з «Келіком К» на томатах забезпечило приріст врожайності 55 ц/га проти контролю 285ц/га.
      Встановлено, що на моркві «Мікрокат Zn+Mn», «Мікрокат В» в поєднанні з «Разорміном» та «Келіком К» забезпечував приріст врожайності 41 ц/га проти контролю 338 ц/га. Водночас збільшувалась цукристість в коренеплодів моркви до 8,36% проти контролю 6,85%, поліпшувалась товарність до 93%, збільшився вміст каротину до 7,69 мг/100г проти контролю 6,10 мг/100г. Зросли коефіцієнти використання елементів живлення з добрив: сполук азоту (N) – на 23%, сполук фосфору (P2О5)– на 9%, калію (K2О) – на 4% проти фону без добрив. «Мікрокат Мікс», «Мікрокат В», «Мікрокат Са+В» та «Райкат Старт» на моркві забезпечили її врожайність 384 ц/га проти контролю 338 ц/га та товарність 93% проти контролю 90%.
      Дослідженнями в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, 2010р. встановлено, що дворазове підживленняпшениці озимої «Мікрокат Zn+Mn» за норми 1,5л/га забезпечило приріст врожайності 6,5 ц/га проти контролю 318 ц/га та приріст білку на 1,1% проти контролю 13,9%.
      Дослідженнями Інституту землеробства НААН, 2010р. встановлено, що дворазове позакореневе підживлення сої«Мікрокатом Мікс» та одноразове – «Райкататом Старт» забезпечило її врожайність 28,3 ц/га проти контролю 24,4 т/га. А застосування «Мікроката Zn+Mn» та «Мікроката В» на сої забезпечило її врожайність 34,2 ц/га проти контролю 28,5 т/га. Водночас збільшився вихід олії до 1,62 т/га проти контролю 1,35 т/га.

читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Наличный расчёт

Наложенный платеж

Предоплата

Варианты доставки

Новая Почта

Самовывоз

Интайм

Автолюкс

Гюнсел

Ночной Экспресс

читать дальше свернуть

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти