Каталог товаров

Добриво НУТРІВАНТ ПЛЮС пасльоновий

в наличии
0,00 грн.
Купить в один клик
Регион: Украина, Полтавская обл., Полтава
Написать продавцу
Описание товара

6N-18P2O5-37K2О+2MgO+0,02B+0,08Fe+0,04Mn+0,02Zn+0,005Сu+0,005Мо+Фертівант (ФВ)

 

Фізичний стан: твердий кристалічний порошок

 

Хімічний склад добрива «Нутрівант Плюс™ пасльоновий» повністю відповідає фізіологічним потребам помідорів, перців, баклажанів та характеризується високими фізико-хімічними властивостями. Добриво не містить хлору, що є цінним для пасльонових культур та дозволяє отримати товарну продукцію поліпшеної якості.

Характерною особливістю добрива «Нутрівант Плюс™ пасльоновий» є те, що воно виготовлено на основі повністю водорозчинного монокалійфосфату (KH2PO4), який не містить баластних токсичних рослинам сполук, до його складу входить екологічний прилипач «Фертівант». За рахунок унікальних властивостей прилипача «Фертіванта», добриво проявляє пролонговану дію та синхроний ефект протягом 15-20 днів, не змивається опадами та характеризується підвищеним коефіцієнтом засвоєння сполук фосфору (20-25%) через листкову поверхню. Високі фізико-хімічні властивості «Нутріванта Плюс™ пасльоновий» дозволяють приготовляти його робочий розчин у воді з високою твердістю.

 

Позакореневе підживлення «Нутрівантом Плюс™ пасльоновий» забезпечує:

  • Підвищення на 10-15% урожайності, поліпшення показників якості плодів помідорів, перців, баклажанів (вміст сухої речовини, цукрів, аскорбінової кислоти, знижується кислотність та вміст нітратів). Водночас плоди пасльонових культур набувають відмінних смакових властивостей;
  • Поліпшення споживання біогенних елементів кореневою системою рослин із добрив та із ґрунту на 5-10%.
  • Стимулювання біохімічних процесів, поліпшення процесів обміну та стійкості пасльонових культур до різного роду хвороб
  • Усунення різних стресів, зокрема, викликаних обробками засобами захисту рослин
  • Гарантоване отримання високої окупності добрива, де на 1 витрачену гривню можливо отримати 10-15 грн. прибутку

 

Сучасні технології вирощування помідорів, перців, баклажанів передбачають обов’язкове застосування збалансованого мінерального живлення за макро-, мезо- та мікроелементами.

Помідори проявляють високу чутливість на такі біогенні  елементи.

 

Чутливість помідорів на застосування біогенних елементів (дані різних авторів)

Культура

P

Ca

Mg

Mn

B

Cu

Zn

Помідори

висока

висока

середня

середня

середня

середня

середня

 

Помідори в залежності від способів вирощування (відкритий або закритий ґрунт) характеризуються відносно високими виносами макро-, мезо- та мікроелементів.

Дослідженнями  науковців установлено, що азот (N) потрібен у фазу інтенсивного росту плодів помідорів, проте його надлишок призводить до сильних приростів вегетативних органів (“жирування”) та погіршення плодоношення. Фосфор (P) потрібен у ранні фази росту рослин, коли відбуваються процеси закладання генеративних органів. Культура помідорів порівняно із азотом та фосфором найбільше виносить калію (K). Його найбільше споживається у фазі росту плодів. Разом з головними елементами мінерального живлення помідори потребують мікроелементи – марганець (Mn), бор (B), мідь (Cu) та мезоелементи – магній (Mg), сірку (S), які приймають активну участь в процесах обміну та поліпшують проходження продуційних процесів рослин.

 

Хімічний склад та фізико-хімічні властивості «Нутріванта Плюс™ пасльоновий»

Показник

Параметри

Азот (N),%

6

Фосфор водорозчинний (P2O5), %

18

Калій (K2O), %

37

Магній (MgO), %

2

Марганець (Mn), %

0,04

Бор (B), %

0,02

Цинк (Zn), %

0,02

Залізо (Fe), %

0,08

Молібден (Mo), %

0,005

Зовнішній вигляд

однорідні кристали

1% -ний водний розчин 

утворює стійкий гомогенний розчин

Щільність злежування, г/мл

1,25

Кислотність (рН 1% -ного розчину)

4,1-4,2

Максимальна розчинність у воді, г/100мл

36,5

 

На оптимальному мінеральному фоні помідори добре відгукуються на позакореневі підживлення комплексом сполук азоту, фосфору, калію, магнію та мікроелементів – Mn, B, Cu, Zn, які у оптимальному співвідношенні та у легкодоступній формі швидко надходять у клітини рослин через листкову поверхню. Такі підживлення не залежно від забезпечення ґрунту біогенними елементами підвищують на 10-15% урожайність та поліпшують якість плодів (підвищується цукристість, суха речовина, знижується кислотність, поліпшується лежкість плодів, зменшується вміст нітратів, покращуються смакові якості та товарний вигляд).

 

Виноси біогенних елементів урожаєм помідорів (дані різних авторів)

 

Врожайність, т/га

Винос, кг/га

Винос, г/100цн врожаю

N

P2O5

K2O

MgO

B

Mn

Fe

Zn

Мо

40-50

100-

150

20-40

150-

300

20-30

11

122

632

38

0,7

Більше 100 (закритий ґрунт)

200-

600

100-

200

600-

1000

20-30

 

Застосування: позакореневе підживлення
Помідори, перець, баклажани: у фазах: 6-7 листків, на початку наростання першої китиці та формування квіткових горбиків, – 2 кг/га, за активного вегетативного росту – 2 кг/га, на початку наливу плодів -2 кг/га.

Норма застосування добрива на пасльонових культурах складає 6-8 кг/га, що залежить від біологічних особливостей пасльонових культур та мінеральних фонів вирощування.

Дослідженнями Інституту овочівництва та баштанництва НААНУ, 2008рік, встановлено, що триразове підживлення помідорів «Нутрівантом Плюс™ пасльоновий» дозою 2 кг/га забезпечило приріст врожайності 51 ц/га, товарність 94% проти контролю, де врожайність становила 95 ц/га, а товарність 86%. 
 

Примітка.

Добриво має високу розчинність у воді і тому перед початком позакореневого листкового обприскування добривом «Нутрівант Плюс™ пасльоновий» його не потрібно попередньо розчиняти в окремій ємності та готувати маточковий розчин.

Порядок приготування робочого розчину:

  1. Ємність обприскувача наповнити водою до ¾ загального об’єму;
  2. Обов’язково попередньо включити мішалку обприскувача;
  3. Засипати «Нутрівант Плюс™ пасльоновий» у ємність оприскувача;
  4. Додати до робочого розчину засоби захисту рослин;
  5. При потребі засипати в робочий розчин карбамід або інші мінеральні добрива;
  6. Ємність долити водою до повного об’єму, приготувати гомогенний робочий розчин та приступити до позакореневого листкового обробітку.
  • Не рекомендується застосовувати «Нутрівант Плюс™ пасльоновий» у одному робочому розчині з пестицидами до складу яких входять метали – залізо (Fe), алюміній (Al) та з концентрованими розчинами кальцію (Са).
  • Добриво «Нутрівант Плюс™ пасльоновий» дозволяється змішувати з калійною селітрою (KNO3), сульфатом калію (K2SO4) та карбамідом (CO(NH2)2).
  • Не рекомендується застосовувати форсунки з грубим розпилом при позакореневому листковому підживленні рослин «Нутрівантом Плюс™ пасльоновий».
  • Рекомендується розчиняти «Нутрівант Плюс™ пасльоновий» при температурі води 200С, проте не нижче 100С.
  • Обов’язково перед використанням «Нутріванта Плюс™ пасльоновий» потрібно проводити попереднє тестування на відсутність осаду при змішуванні з пестицидами або іншими препаратами та на відсутність опіків рослин.

У весняно-літній період позакореневі листкові підживлення рекомендується проводити при температурі повітря не вище 250С, так як при високих температурах вода робочого розчину швидко випаровується, що призводить до підвищення концентрації солей на поверхні листків та може викликати опіки рослин. Краще позакореневі підживлення «Нутрівантом Плюс™ пасльоновий» проводити у вечірні години або рано вранці.

 

читать дальше свернуть
Характеристики
Страна производитель
Израиль
Упаковка
мешок
читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Наличный расчёт

Наложенный платеж

Предоплата

Варианты доставки

Новая Почта

Самовывоз

Интайм

Автолюкс

Гюнсел

Ночной Экспресс

читать дальше свернуть
Покупатели этого товара также интересовались

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти