Каталог товаров
Регион: Украина, Полтавская обл., Полтава
Написать продавцу
Описание товара

Спеціалісти ізраїльської компанії «Rotem Amfert Negev Ltd», що входить до складу міжнародного концерну ICL Fertilizers, розробили нове фосфорно-калійне добриво – марки «Пекасидтм» (PeKacid) (на основі монокалійфосфату та ортофосфорної кислоти), яке за своїми високими фізико-хімічними та агрохімічними властивостями немає аналогів у світі.

«Пекасидтм» є висококонцентрованим добривом, що містить 60% сполук фосфору (Р2О5), 20% калію (К2О) та має кислий рН-2,2 (1% водного розчину). За рахунок високої кислотності, «Пекасидтм» очищає системи крапельного поливу і крапельних ліній будь-якого типу від вапнякового і мікробіологічного нальотів та усуває потребу застосування небезпечних сильних кислот – ортофосфорної (H3PO4) й азотної (HNO3).

Агрохімічні властивості Пекаcидутм:

  • має найвищий вміст сполук фосфору (табл. 1);
  • швидко і повністю розчиняється у воді, має вищу розчинність порівняно з монокалійфосфатом, моноамонійфосфатом;
  • запобігає появі та усуває вже утворений вапняковий наліт (солі кальцію, СаСО3) на стінках трубок і крапельниць поливних систем;
  • підкислює воду, що є цінним для води високої твердості, із високим вмістом бікарбонатів та для ґрунтів, що мають лужний рН, понад 7,2;
  • за рахунок підкислення ґрунтового розчину поліпшує доступність культурам елементів мінерального живлення (сполук фосфору, мікроелементів Mn, Zn, Fe, B, Cu) із ґрунту та мінеральних добрив;
  • не містить хлору й натрію та інших баластних токсичних сполук, що дозволяє отримувати врожайність культур поліпшеної якості, товарності та високої екологічності.

Таблиця 1. Хімічний склад «Пекасидутм»

Показник

Параметр

Фосфор (Р2О5), %

60

Калій (К2О), %

20

Нерозчинна масова частка, %

Менше ніж 0,1

Зовнішній вигляд

Білі кристали без запаху

Розчинність

670 г/л за температури t=20°С

рН (1% водного розчину)

2,2

ЕС - мСі/см, (0,1% розчин)

1,4

 

Рекомендації щодо застосування:

Встановлено, що у Південних та Південно-Східних регіонах України, де сьогодні найбільше вирощується овочевих, плодових культур та винограду, ґрунти мають лужний рН (рН понад 7,2) через підвищений вміст сполук кальцію, що знижує рухомість і доступність елементів мінерального живлення культурам. Водночас, застосування поливної води із високим вмістом бікарбонатів (НСО3) теж погіршує доступність елементів мінерального живлення культурам. При цьому, застосування «Пекасидутм»  є виходом із такого становища, оскільки це хімічно кисле добриво.

«Пекасидтм» рекомендується застосовувати, коли поливна вода містить високий вміст бікарбонатів (понад 1,5 – 2 ммоль/л) та є лужною (рН понад 7,2). За таких умов, «Пекасидтм» є безальтернативним добривом для приготування живильних робочих розчинів з метою підживлення овочевих, плодових культур, винограду,  декоративних культур, особливо на карбонатних ґрунтах. «Пекасидтм» – добриво з дуже сильним ефектом підкислення: його нейтралізуюча сила щодо бікарбонату (HCO3-) становить 240. Це означає, що 240 г Пекасиду повністю нейтралізує *1 еквівалент HCO3- в 1 м3 води.

«Пекасидтм» застосовується у робочих живильних розчинах систем крапельного поливу, малооб’ємної гідропоніки, а також при поливі шлагом - томатів, картоплі, огірків, перцю, капусти, цибулі, часнику, моркви, буряків столових, яблунь, винограду, персиків, слив, розсади, квітів тощо.

На розсаді перше застосування «Пекасидутм» проводиться через 7 – 10 днів після появи сходів або відразу після висадки розсади у ґрунт. Після цього, можливі два варіанти його застосування: 1–2 рази на місяць по 0,5–1 кг/1000м2  води або 2–3 рази за період вегетації із розрахунку – 2-3 кг/1000м3 води. Залежно від біологічних особливостей вирощуваної культури, на 1 гектар застосовується від 50 до 100 кг «Пекасидутм».

 

Змішуваність: Добриво сумісне з усіма добривами, що застосовуються в системах крапельного поливу: аміачною селітрою, сульфатом амонію, карбамідом, сульфатом калію, сульфатом магнію, нітратом калію, нітратом кальцію, нітратом магнію та хелатними формами мікроелементів.

 

Головні переваги «Пекасидутм»:

  • Забезпечує рівномірний полив робочого розчину через системи крапельного поливу, його розподіл у період вегетації культур та стабільний рН у прикореневій зоні культур;
  • Підвищує доступність елементів мінерального живлення культурам із ґрунту та добрив;
  • Усуває блокування і очищає системи крапельного поливу від вапнякового та мікробіологічного нальотів;
  • Усуває потребу додаткового застосування небезпечних хімічних кислот;
  • Поліпшує ріст і розвиток культур, що забезпечує вищу врожайність її поліпшену якість, товарність та високу екологічність.

Упаковка: Мішки – 25 кг.

* 1 еквівалент HCO3-=61

 

читать дальше свернуть
Характеристики
Страна производитель
Израиль
Упаковка
мешок
читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Наличный расчёт

Наложенный платеж

Предоплата

Варианты доставки

Новая Почта

Самовывоз

Интайм

Автолюкс

Гюнсел

Ночной Экспресс

читать дальше свернуть
Покупатели этого товара также интересовались

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти