Каталог товаров

Види аналізів грунту

в наличии
0,00 грн.
Регион: Украина, Черкасская обл., Черкассы
Написать продавцу
Описание товара

Види аналізів

Аналіз складається з визначення таких основних агрохімічних параметрів, як:

• кислотність ґрунту,

• органічна речовина,

• вміст доступних форм азоту, фосфору, калію,

• вміст кальцію, магнію, сірки,

• вміст мікроелементів, таких як цинк, марганець, мідь, залізо, бор, молібден, кобальт,

• електропровідність ,

• механічний склад ґрунтів.

Кислотність ґрунту

До цих аналізів відносять визначення гідролітичної кислотності, обмінної кислотності (ph-сольове), актуальної кислотності (ph-водне).  Визначивши кислотність ґрунту можна підібрати культури, які будуть чудово відчувати себе на цих ділянках. За допомогою добрив можна коригувати кислотність ґрунту виходячи з потреб культури. Кислотність грунту безпосередньо впливає на доступність рослинам фосфору і мікроелементів.

Органічна речовина

Можна сказати, що цей аналіз направлений на визначення вмісту гумусу в ґрунті. Вміст органічної речовини – має велике значення для родючості ґрунту і живлення рослин. Кількість гумусу в ґрунтах коливається від 0,5-3,5% до 8-10%. В органічній речовині знаходиться основна кількість азоту, тому ґрунти, що містять більше органічної речовини, відрізняються і великою кількістю азоту. В складі гумусу також знаходиться  сірка, фосфор, калій, тощо. При мінералізації органічної речовини азот, фосфор і сірка переходять в доступну для рослин мінеральну форму.

Вміст доступних форм азоту, фосфору, калію, кальцію, магнію, сірки

Визначення основних елементів живлення рослин таких як азот, фосфор, калій споживання яких відбувається у великих кількостях та нерівномірно. Знаючи рівні зміст цих елементів у ґрунті, Ви зможете точно підрахувати кількість їх внесення при недоліку або скоротити витрати на застосування основних добрив при їх надлишку. Це і дозволить нам не порушувати тонкий баланс елементів живлення в грунті та зекономити кошти.

Аналіз вмісту мікроелементів: цинк, марганець, мідь, залізо, бор, молібден, кобальт

Мікроелементи – це головний фактор в отримані якісного та високого врожаю. Цинк, залізо, мідь, марганець, кобальт, бор і молібден – це каталізатори біохімічних процесів. Вони відповідають за побудову ферментних систем і використання рослинами основних елементів живлення. Мікроелементи можуть виступати як «ліки» при порушенні живлення рослин або поразки їх хворобами.

Роблячи висновки з вище зазначеного, приходимо до того, що для отримання високого врожаю відмінної якості, не можна обмежуватися загальними рекомендаціями, це буде недалекоглядно, тим більше, зараз, маючи досвід і можливості використання нових технологій. Не можна перегодовувати або недогодовувати рослини, це призводить до виснаження або засолення ґрунтів, зниження врожаю і його якості , необґрунтованого збільшення витрат на виробництво продукції . Тільки при оптимальному мінеральному живленні Ви отримуєте високі врожаї відмінної якості, також  збережете родючість своїх ділянок . Для досягнення таких високих результатів і необхідний комплексний аналіз ґрунту , на основі якого, з урахуванням потреби культури і властивостей ґрунту можна розрахувати внесення всіх елементів живлення в оптимальній кількості для рослин та спланувати затрати майбутніх періодів.

читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Наличный расчёт

Наложенный платеж

Предоплата

Варианты доставки

Новая Почта

Самовывоз

Интайм

Автолюкс

Гюнсел

Ночной Экспресс

читать дальше свернуть

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти