Каталог товаров

Чорниця садова оптом

нет в наличии
100,00 грн. /шт
з 12 отзывов, 75% положительных
Регион: Украина, Ивано-Франковская обл., Ивано-Франковск
Написать продавцу
Проверенный поставщик
На Агробиз
10 Лет
Время ответа:
более суток
Описание товара

Кілька років тому нас зацікавила нова для України ягода - чорниця щиткова (лохина). Більше 100 років тому рослина була виведена у Північній Америці і давно займає першість по споживанню. За останні 30-40 років чорниця підкорила Європу, а в останні роки з’явилась і в Україні. Кущі заввишки 150-170 см, ягода смачна та велика - до 2см у діаметрі, гарно росте в наших умовах. Посажені на власному подвір’ї кілька десятків кущів у 2010 році стали поштовхом для закладки 11 га у 2014-15 рр. На полі проведені всі підготовчі роботи, підведена система зрошення, а перед тим відвідано велику кількість розсадників Європи. Сподіваємося на добрий врожай!

Чорниця, або черниця, борівка, чорні ягоди, чорничник, у Карпатах — афина, яфина, яфин (Vaccinium myrtillus L.) — чагарникова рослина з родини бруслинних, кущик до 0,5 м висоти з синьочорними їстівними ягодами; росте по лісах, утворюючи живе надґрунтове вкриття. Цвіте у травні — червні. Плід — куляста чорна ягода, достигає у червні — липні.

М’якоть спілої ягоди — червонувато-фіолетова, кисло-солодка, дещо в’язка на смак та сильно забарвлює губи та зуби при її споживанні.

Латинська видова назва myrtillus походить від слова myrtus — «мирта», через схожість рослини з маленькою миртою.

Харчова, медоносна, лікарська, фарбувальна рослина. Ягоди чорниці вживають свіжими, перетертими з цукром, у суміші з молоком і вершками. Вони є сировиною для різних галузей харчової і кондитерської промисловостей. З чорниць готують соки, морси, екстракти, сиропи, джеми, варення, компоти, мармелад.

У фруктово-ягідному виноробстві з чорниці готують вино, яке має високі смакові й дієтичні властивості, а також наливки і настойки. Сік чорниці використовують для підфарбовування плодових вин і як харчовий барвник.

До складу ягід чорниці входять цукри (до 6%), лимонна, яблучна, молочна, бурштинова, щавелева, хінна кислоти (1-1,2%), глюкозид гліконін і барвник міртилін, дубильні й пектинові речовини, мінеральні солі, вітаміни А, С, В1, В2, РР. Пектини надають кондитерським виробам з чорниці високої якості, а в свіжому вигляді сприяють виведенню з організму людини шкідливих радіоактивних сполук.

Чорниця — добрий весняно-літній медонос, що дає переважно підтримуючий взяток. За один день бджоли збирають до 2,5 кг меду на вулик, медопродуктивність від 30 до 80 кг з 1 га. Мед прозорий, ароматний, має лікувальні й дієтичні властивості.

У науковій медицині використовують ягоди і листки чорниці — Fructus et Folium Myrtilli. Висушені ягоди застосовують як в’яжучий засіб при гострих і хронічних проносах, особливо у дітей. Листки, що містять глікозид поліміртилін, використовують як засіб при лікуванні початкових форм цукрового діабету.

У народній медицині сухі плоди чорниці вживають як в’яжучий засіб у вигляді чаїв, компотів, киселів при лікуванні різних хвороб кишково-шлункового тракту. Сироп з ягід вживають при запаленні печінки, при недокрів’ї, зниженій кислотності шлункового соку. Рослину використовують при маткових кровотечах, водянці, жовчнокам’яній хворобі, недокрів’ї, цукровому діабеті. Є вказівки, що ягоди запобігають розвитку силікозу, поліпшують зір. Антоціани, що містяться в плодах, використовують для виготовлення препаратів, що застосовуються для профілактики променевої хвороби.

Сік і ягоди чорниці мають бактерицидні властивості, кислоти ягід поліпшують процеси травлення і запобігають відкладанню в порожнині суглобів солей щавлевої кислоти. Велике значення ягоди чорниці мають в нормалізації процесів обміну речовин, лікуванні подагри і ревматизму запаленні слизових оболонок носоглотки. Плоди застосовують для забарвлення тканин у синій колір.

Чорницю використовують в харчовій промисловості (для виробництва сиропів, соків, морсів, варення, джемів, наповнювачів, харчових барвників). З ягід чорниці роблять вино, яке має прекрасні смакові якості, високі лікувально-дієтичні властивості та гарний колір.

Чорниця відноситься до дуже добрих медоносів, що дає багато нектару. Чорничний мед дуже ароматний, приємного смаку, червонуватого кольору.

Плоди чорниці звичайної містять вуглеводи (глюкозу, сахарозу, фруктозу, пектини), органічні кислоти (лимонну, молочну, яблучну, янтарну, щавелеву), вітаміни (А, В, С, РР), флавоноїди (гіперин, кверцетин, астрагалін), антоціани (дельфінідин, мальвідин, ідаїн, міртилін), феноли, мінеральні речовини макро- та мікроелементи (залізо, манган, селен, кобальт, мідь, золото, срібло, цинк). Плоди чорниці містять багато дубильних речовин, рутину.

Застосовують при проносах, кровотечах, анемії, гастриті, гепатиті, набряках, гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, ревматизмі, псоріазі, цукровому діабеті, лейкозі, ангіні, бронхіті, циститі, уретриті, шлункових і кишкових коліках, захворюваннях ока (кератит, іридоцикліт).

У зв’язку з тим, що чорниця містить багато заліза, її доцільно призначати при анемії. Залізо чорниці краще засвоюється порівняно з лікарськими препаратами, оскільки в ягодах рослини його супутниками є аскорбінова кислота та інші корисні для організму сполуки. Вживання ягід чорниці покращує кровообіг у сітківці ока, загострює нічний зір.

Листя чорниці звичайної мають протидіабетичні властивості завдяки наявності в ньому глікозидів (міртилін та неоміртилін).

читать дальше свернуть
Характеристики
Страна производитель
Украина
Производитель
Еко - Карпати
читать дальше свернуть
Отзывы
12 отзывов
75% положительных
Іван
01 января 2024г. в 22:23
Ми з дружиною їздили купувати козенят. Власник ферми був постійно на зв'язку. Приїхали,вибирали що хотіли. Дуже задоволені.
Леся
09 мая 2022г. в 15:48
Завжди купувала рікоту козячу в Сільпо, деякий час вона була відсутня і недавно знову з'явилась. Я накупила про запас, бо дуже люблю її їсти на сніданок, саме цієї фірми козяча рікота - найсмачніша, щей український виробник. Взагалі я часто купую сири від "Еко Карпати", бо вважаю, що потрібно підтримувати українських виробників, якщо вони роблять якісні продукти, а сири цієї фірми дійсно дуже смачні, зокрема смачнішої козячої рікоти я не зустрічала на українському і польському ринку, а козячих і овечих сирів я перепробувала багато.
Але, на жаль, відкривши першу пачку і розрізавши її, там було щось дивне іржавого кольору. Друга пачка тієї ж партії була нормальна, але ту, на жаль, довелось викинути.
Надіюсь, що це лише одиничний випадок і більше така пачка мені не попадеться.
Віталій
15 октября 2021г. в 10:54
Купили сир у "Сільпо"!!! Рол, козячий! Дуже кльовий, супер! Молодці!
Ленара
18 октября 2020г. в 10:30
Купила ваш сыр Халлуми. Стала жарить его на сковородке, а он расплавился полностью как на фондю.

Халуми - это козий тугоплавкий сыр для жарки на гриле или сковородке.

К слову сказать очень вкусный и не пересоленный. Если бы еще жарился на эталонный халуми, то цены бы ему не было б.

Но технология производства халуми нарушена.
Наталия
30 сентября 2020г. в 21:41
сир козий Будз, ОЧЕНЬ КРУТОЙ сир, купили в Одессе в сети СИЛЬПо, спасибо. истинное наслаждение! и цена у вас на сайте приемлимая, у нас в разы дороже, сыр великолепен !
Оля
05 июня 2020г. в 18:38
Ваша козяче фета - це найсмачніше, що сталося зі мною останнім часом!
Alena
06 июля 2019г. в 18:30
Наивкуснейшие сыры и голубика. Быстрая доставка!
pira_2604
20 мая 2019г. в 10:41
Їздила в цьому році (2019) за лохиною і.....нічого.По телефону мені сказали що в цьому році такий самий кущ як у мене на фото нижче коштує 180 грн.,та коли приїхала купляти, то вже став 250. Доречі набагато страшніший ніж той, що купила в минулому році. Дуже обідно, що людина з якою я розмовляла по телефону- сказав, що такої ціни я не казав, хоча люди яким я рекомендувала цей магазин - саме за 180 грн. купили тут тижнем раніше. Тому більше цей магазин нікому не буду рекомендувати. Даремно витратила свій час.
pira_2604
16 мая 2019г. в 15:53
В минулому році замовляла кущі Лохини (за 160 грн. - один кущ), я брала з цвітом у контейнерах десь 80х80 приблизно, і відповідно після цвіту були ягоди. Куші дуже рясні. Великі-привеликі, цього року вже цвітуть у мене, а я хочу ще прикупити чотири кущі. Дужеееееее задоволена, розповіла про вас всім, хто був зацікавлений.( і знаю, що багато, хто вже купив цю чудо ягідку у вас).
Сергій
06 апреля 2018г. в 09:39
Я в шоці. Мені ніхто не передзвонив, замовлення не відправив. Якось дивно працює у вас комерційна служба
Олена Валчук
25 апреля 2017г. в 14:46
Дуже-дуже смачні сири!)))Щиро дякую за швидку доставку! мене дуже тішить, що в країні є такі фермерські господарства! Процвітання вам, та вдячних покупців)) Олена,Київ.
Iryna Belousova
08 февраля 2017г. в 22:33
Щиро дякую за неймовірний смак:)
читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Наличный расчёт

Наложенный платеж

Предоплата

Варианты доставки

Новая Почта

Самовывоз

Интайм

Автолюкс

Гюнсел

Ночной Экспресс

Повернення і обмін
Відповідно до закону України «про захист прав споживачів» ви можете протягом 14 днів з моменту покупки повернути або обміняти товар, придбаний в магазині, за умови виконання всіх норм передбачених законом. Умови обміну / повернення товару належної якості стаття 9. Відповідно до закону України «про захист прав споживачів»: споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня покупки. споживач (термін вживається в такому значенні згідно статті 1. п.22 закону України «про захист прав споживачів») – фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника. обмін або повернення товару належної якості провадиться: якщо не використовувався; якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики; на підставі розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром. умови обміну / повернення товару неналежної якості стаття 8. Згідно із законом України «про захист прав споживачів»: в разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та в строки, встановлені законодавством, має право вимагати безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк. вимоги споживача, передбачених цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.

читать дальше свернуть

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти