Каталог товаров

Добриво НУТРІВАНТ ПЛЮС олійний

в наличии
0,00 грн.
Купить в один клик
Регион: Украина, Полтавская обл., Полтава
Написать продавцу
Описание товара

0N-20P2O5-33K2О+1MgO+7,5S+1,5B+0,5Mn+0,02Zn+0,001Mo+Фертівант (ФВ)

 

Фізичний стан: твердий кристалічний порошок

Дія:
Склад добрива повністю відповідає фізіології мінерального живлення олійних культур: сої, соняшників, ріпаку, гороху, овочевих культури групи капуст, цибулинних культур – часнику, цибулі.

За рахунок легкодоступної мінеральної поживи добрива поліпшуються обмінні процеси культур, підвищується на 10-15% їх врожайність, товарність, якість товарної продукції: накопичення сухої речовини, вмісту олії на 2-3%, цукрів та поліпшується зберігання.

Добриво користується високою популярністю серед аграріїв України.

Відомо, що такі культури як ріпаки озимий та ярий, соняшники, соя, льон, мак, гречка вимогливі до збалансованого мінерального живлення та характеризуються високими виносами елементів мінерального живлення.

Винос біогенних елементів насінням озимого ріпака, (Д. Шпаар, 2004)

Біогенний елемент

Винос

Азот (N), кг/га

180..300

Фосфор (P2O5) , кг/га

60..100

Калій (K2O), кг/га

200..400

Кальцій (CaO), кг/га

120…200

Сірка (S), кг/га

80…180

Магній (Mg), кг/га

50..90

Залізо (Fe), г/га

350..800

Мідь (Cu), г/га

30..60

Цинк (Zn), г/га

400..700

Марганець (Mn), г/га

1300..2500

Бор (B), г/га

250..500

Молібден (Mo), г/га

12..25

 

Ріпаки дуже чутливі до дефіциту калію, сірки, марганцю, бору та молібдену.

Їх дефіцит спостерігається на малогумусних дерново-підзолистих, карбонатних ґрунтах (за винятком молібдену), при холодній погоді та при низькій вологості ґрунту. Критичними періодами для марганцю та бору є фази 7-8 справжніх листків та середніх-великих бутонів.

Соя добре відгукується на позакореневе підживлення фосфором (Р), калієм (К), марганцем (Mn), молібденом (Мо) та цинком (Zn).

Винос біогенних елементів врожаєм (зерно + солома) сої 10 цн/га, кг/га.

Азот (N)

Фосфор (P2O5)

Калій (K2O)

Магній (Mg)

Сірка (S)

Кальцій (Ca)

92

20

40

7,6

7,6

28,6

 

Критичними періодами щодо виносу біогенних елементів соєю (азоту (N), фосфору (Р), калію (К), марганцю (Mn), молібдену (Мо) та цинку (Zn)) є фази бутонізація та формування перших бобиків.

Гібриди соняшників дуже чутливі до дефіциту   марганцю (Mn), цинку (Zn), бору (В), міді (Cu), заліза (Fe) й сірки (S). У період вегетації соняшників критичним періодом щодо марганцю є фаза 6-8 пар справжніх листків та цвітіння.

«Нутрівант Плюс™ олійний» за своїм хімічним складом повністю відповідає фізіології мінерального живлення олійних культур.

 

Фізико-хімічні властивості «Нутріванта Плюс™ олійний»

Показник

Параметри

Зовнішній вигляд

         дрібні кристали

1% - ний водний розчин

Утворює стійкий гомогенний розчин

Щільність зложення, г/мл

1,25

Кислотність (рН 1%-ного розчину)

4,1 - 4,2

Електропровідність, ЕС, мС/см

0,63 – 0,68

Максимальна розчинність у воді, г/100мл

36,5

 

Хімічний склад «Нутріванта Плюс™ олійного»

Показник

Параметри

Фосфор водорозчинний (P2O5), %

20

Калій (K2O), %

33

Магній (MgO), %

1

Сірка (S)

7,5

Бор (B), %

1,5

Марганець (Mn), %

0,5

Цинк (Zn), %

0,02

Молібден (Mo), %

0,001

Застосування: позакореневі підживлення.
Соняшники: у фазах 3-4 листків (2кг/га) та 6-7 пар справжніх листків (3 кг/га).
Ріпак озимий: у фазах осінньої розетки (5-6 листків) – 2 кг/га, відростання весняної розетки-початок стеблування (7-10 листків) – 3 кг/га та зеленого бутона – 2-3 кг/га. За комбінованого застосування з 10% розчином карбаміду проявляється синергія щодо підвищення продуктивності культур.
Ріпак ярий: на початку утворення бутона - 3 кг/га комбіновано з 7% розчином карбаміду.
Соя: у фазах: 5-6 листків -2 кг/га, на початку бутонізації 2 кг/га та за наливу перших нижніх бобиків – 2 кг/га. Рекомендується останню обробку комбінувати з 2-3% розчином карбаміду, що дозволить підвищити масу 1000 насінин верхніх бобиків та врожайність на 15-20%.
Капуста: у фазах: 4-6 листків – 2 кг/га, формуванні головки – 3 кг/га, нещільної головки – 2-3 кг/га.
Цибуля, часник: у фазах 4-6 листків – 2 кг/га, інтенсивного наростання вегетативної маси – 2 кг/га та за формування цибулини – 2 кг/га.

«Нутрівант Плюс™ олійний» рекомендується застосовувати в одному робочому розчині із засобами захисту рослин. Рекомендована концентрація робочого розчину «Нутріванта Плюс™ олійний» 1-3 %. Об’єм робочого розчину при позакореневому обробітку рослин «Нутрівантом Плюс™ олійний» повинен становити не менше 250-300 л/га.

Дослідженнями Інституту олійних культур УААНУ, 2008 рік, встановлено, що дворазові позакореневі підживлення «Нутрівантом Плюс™ олійний» соняшників забезпечило врожайність 23 ц/га проти контролю 20 ц/га, який не оброблявся. А дворазові підживлення сої дозою 2 кг/га у фазах бутонізації та наливу нижніх бобиків забезпечувало врожайність 14 ц/га проти контролю 12 ц/га.

Дослідження Інституту землеробства НААНУ, 2010р., теж засвідчили високу ефективність «Нутріванта Плюс™ олійного» на сої, де за триразовому комбінованого його застосування з антистресантом «Амінокатом 30», 0,5л/га, була отримана врожайність 26,1 ц/га проти контролю 24,4 ц/га.

Дослідженнями Інституту овочівництва і баштанництва НААНУ, 2010р., встановлено, що триразове застосування «Нутріванта Плюс™ олійного» на цибулі ріпчастій забезпечило приріст її врожайності 3 ц/га проти контролю 26,9 цн/га, який не оброблявся. Водночас істотно збільшувався вміст сухої речовини та аскорбінової кислоти в товарній продукції цибулі.

Технологічні схеми застосування «Нутріванта Плюс™ олійний» на сої, ріпаках озимому та ярому та соняшниках 

 

Примітка

Перед початком позакореневого листкового обприскування «Нутрівант Плюс™ олійний» їх не потрібно попередньо розчиняти в окремій ємності та готувати маточний розчин (за винятком авіаційного обробітку).

Порядок приготування робочого розчину:

  1. Ємність обприскувача наповнити водою до ¾ загального об’єму;
  2. Включити мішалку обприскувача;
  3. Засипати «Нутрівант Плюс™ олійний» у ємність обприскувача;
  4. Додати до робочого розчину засоби захисту рослин;
  5. При потребі засипати карбамід;
  6. Ємність залити водою до повного об’єму, приготувати гомогенний робочий розчин та приступити до позакореневого листкового підживлення.
  • Не рекомендується застосовувати «Нутрівант Плюс™ олійний» у одному робочому розчині з пестицидами до складу яких входять метали  залізо (Fe), алюміній (Al) та з концентрованими розчинами кальцію (Са).
  • «Нутрівант Плюс™ олійний» дозволяється змішувати з калійною селітрою (KNO3), сульфатом калію (K2SO4) та карбамідом (CO(NH2)2).
  • Не рекомендується застосовувати форсунки з грубим розпилом (лише із середнім та мілким ) при позакореневому листковому підживленні рослин «Нутрівантом Плюс™ олійний».
  • Рекомендується розчиняти «Нутрівант Плюс™ олійний» при температурі води +200С, проте не нижче +100С.
  • Обов’язково перед використанням «Нутріванта Плюс™ олійний» потрібно проводити попереднє тестування на відсутність осаду при змішуванні з пестицидами або іншими препаратами та на відсутність опіків рослин.
  • За рахунок прилипала «Фертіванта» добриво не змивається опадами з листкової поверхні рослин.

У весняно-літній період позакореневі листкові підживлення рекомендується проводити при температурі повітря не вище 250С, так як при високих температурах вода робочого розчину швидко випаровується, що призводить до підвищення концентрації солей на поверхні листків та може викликати опіки рослин. Краще позакореневі підживлення «Нутрівантом Плюс™ олійний» проводити у вечірні години або рано вранці.

читать дальше свернуть
Характеристики
Упаковка
мешок
Страна производитель
Израиль
читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Наличный расчёт

Наложенный платеж

Предоплата

Варианты доставки

Новая Почта

Самовывоз

Интайм

Автолюкс

Гюнсел

Ночной Экспресс

читать дальше свернуть
Покупатели этого товара также интересовались

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти