Catalog

Міцелій гриба Дощовик їстівний, 10 г

not available
code: 12756
22,00 UAH. /piece
Region: Ukraine, Днепропетровская обл., Днепр
Write to the seller
Verified supplier
With Agrobiz
7 Years
Answer time:
more than a day
Product description

Дощовик їстівний — рід грибів сімейства печерицьових. У молодості білий і щільний, потім все більш коричневий та м'який. Плодові тіла замкнутої будови, округлі, грушоподібні, часто з добре вираженою хибною ніжкою дрібні або середніх розмірів. Покритий красивими виростами шиповидними, які з віком можуть опадати.

З травня до пізньої осені росте на узліссях, на галявинах та галявинах. Один із тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах

Їстівний та якісний гриб, найкраще різати його скибочками, панувати та обсмажувати в олії.

Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 ​​°С. Міцелій перетворюється на сплячий стан, зберігаючи свої характеристики. Термін зберігання у своїй збільшується до 5 - 7 років. Слід врахувати, що з сушці міцелій в 5 - 6 разів втрачає у вазі, тому 10 р сухого міцелію еквівалентні 50 - 60 р звичайного зернового міцелію.

При попаданні у сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій прокидається і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто. у приміщенні гриби можна виростити будь-якої пори року.

Інструкція з вирощування.
На садовій ділянці в тіні дерев вирити яму шириною 2 м і глибиною 25-30 см. Засипати впереміш листя дерев (осики, берези, тополі, верби) та їх гілки. Зверху присипати лісовим перегноєм або землею з-під дерев шаром близько 5 см. Поступово засіяти сухим міцелієм попередньо змішаним з 1 літром сухого ґрунту. Землю полити крапельним способом та накрити гілками. Після заростання грядки грибницею (через місяць) прикрити торішнім листям.

Плодоношення: Оптимальний температурний режим 16-29 оС, режим освітлення день-ніч або 4 години на добу в закритих приміщеннях, сприятлива вологість повітря повинна бути не нижче 85% (при необхідності полив крапельно). Приблизно через 20-30 днів з'являться перші гриби. Плодоношення протікає хвилеподібно і продовжується протягом 6 тижнів, період між хвилями 7-10 днів. Щоб гриби плодоносили постійно, бажано періодично підсівати міцелій у грядку.
Норма витрат:
10 г міцелію (1 пакет) розрахований на 2 кв.

Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для дощовиків оптимальне значення кислотності Ph = 7 – 7,5.

Рекомендуємо при посадці використовувати активатор міцелію, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.

read more less
Characteristics
Тип продукции
Мицелий грибов
read more less
Payment options

Післяплата (Накладений платіж) УКРПОШТА
Через Укрпошта 2 % от суми замовлення + 10 грн

Безготівковий розрахунок
ФОП Денисенко С.О м.Дніпро ОКПО(ЄДРПОУ) 2889602841 МФО 305299 АТ КБ ПРИВАТБАНК UA513052990000026008050530097 Призначення: Замовення №**** Сума до сплати ****грн

Предоплата
Оплата на карточку MONOBANK

Delivery options

Нова Пошта (повна передплата)

Самовивіз зі складу

УКРПОШТА

read more less

You have viewed

Currently searching

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Not registered yet?
Register
Authorization successful
Are you registered already? Login
Are you registered already? Login