Каталог товаров
ТОП
продажи

Мобільна Термо-Студія «Гарячої» Йоги»

в наличии
0,00 грн.
Регион: Украина, Киевская обл., Киев
Написать продавцу
Проверенный поставщик
На Агробиз
2 Года
Описание товара

Партнерська Платформа УІТ КІТ


Програма пріоритетних інвестиційних проектів
для зростання «людського капіталу» в Україн
е

Українські Інноваційні Технології «Здорова сім'я»

 

Українські Інноваційні Технології «Тепле здоров'я людям»

 

Мобільна Термо-Студія «Гарячої» Йоги»

 

На заняттях «гарячої» йоги» Ви потієте, дихайте, гнетеся, напружуєтеся та розслаблюєтеся одночасно. Тут багато фізичного навантаження, мало відпочинку, дуже спекотно, і Вам це подобається! При цьому Вам не буде шкода витратити свій час на ці заняття, тобто. Ви завжди знатимете, що за ці всі хвилини Ви отримуєте досить багато кількості фізичного навантаження при цьому Ви завжди не тільки очищаєте своє тіло і голову від зайвого, але й постійно виходитимете після занять бікрам-йоге оновленою, радісною і сильною людиною.

Свою назву «гаряча» йога» цей вид унікальної йоги отримав на честь свого засновника – індійця Бікрама Чоудхурі (див.нижче «Історія «Гарячої» Йоги»)…

Школи-йоги та йоги-центри України пропонують програми з різних видів йоги. Разом з її поширенням зростає природно і кількість різних питань про вплив йоги на організм та специфіку того чи іншого напряму, які слід враховувати, перш ніж розпочати заняття. Йтиметься про відносно новий, але вже популярний напрям – це «гаряча» йога». У цій статті ви знайдете інформацію про особливості напряму, вплив на системи та органи та протипоказання до занять цього виду йоги.

Що таке «гаряча» йога» - це стиль хатха-йоги, який спрямований на пізнання можливостей тіла та їх вдосконалення. «Гаряча» йога» включає стандартну серію поз (асана), виконуваних при температурі повітря близько +40°C і вологістю не менше 40% по суті - це практично реальний «індійський» мікроклімат тобто. в цьому і є весь сенс гарячої йоги! За останні кілька років було опубліковано низку цікавих досліджень, присвячених оцінці впливу гарячої йоги на організм і здоров'я людини. У тому числі й одні з найприродніше - це рандомізовані контрольовані дослідження (РКД). Дані дослідження дозволяють відповідно визначити зону позитивного та негативного впливу занять гарячої йоги на весь організм людини в цілому.

© Конвективно-радіаційна піраміда серії «Κόνων»

на створення особливого мікроклімату у Термо-Студії

для оздоровчих групових занять «гарячою» йогою»

температура/вологість повітря, °С/% – 38-42/40-50

Мобільні блочно-модульні системи опалення типу «гіпокауст»

 

Користь «Гарячої» Йоги» для Вашого здоров'я!

 

 Для яких цілей підходить цей напрямок...

 

Звільнення від стресу

Постійний стрес та нервова напруга в сучасному світі стають причиною багатьох захворювань та психосоматичних станів. Класичні асани хатха-йоги допомагають розслабитися, що призводить до зниження частоти дихання, артеріального тиску, серцебиття, уповільнення метаболізму та нормалізації емоційного стану. Стреси у повсякденному житті мають прямий вплив на наш організм загалом і негативно відбиваються на процесі травлення, кровообігу, імунітеті та психічному здоров'ї. Тривале перебування у стресовому стані може призвести до серйозних захворювань. Регулярні заняття сприяють психічному розслабленню, формують позитивне мислення, сприяють самодисципліні та дарують почуття спокою та впевненості.

 

Зміцнення кісткової тканини

Підтримка мінеральної щільності кісткової тканини протягом усього життя має вирішальне значення здоров'я організму. З проблемою крихкості кісток можуть зіткнутися всі, але найчастіше це жінки. П'ятирічне дослідження оцінювало стан мінеральної щільності кісткової тканини у дев'яти жінок-вчителів Бікрам йоги (30-59 років) із трьох літнім регулярним навчанням та практикою «гарячої» йоги». Наприклад, ті, у кого був передклімактеричний період спостереження протягом п'яти років, продемонстрували середнє збільшення мінеральної щільності кісткової тканини в точці шийка стегна і поперековому відділі хребта.

 

Стабілізація тиску

Заняття гарячою йогою підійде тим, хто планує проводити свою профілактику серцево-судинних захворювань. Регулярні заняття також призводять до нормалізації рівня глюкози у крові, що забезпечує захист судин. У контрольованому дослідженні Американського коледжу спортивної медицини було доведено позитивний вплив 8-тижневої програми гарячої йоги на ліпідний спектр крові та підтримання оптимальних цифр артеріального тиску.

 

Підвищений чи знижений тиск

Регулярні заняття гарячою йогою допомагають стабілізувати тиск і регулювати рівень глюкози в крові, підвищити рівень стресостійкості. Можуть бути корисні після допуску кардіолога для людей з компенсованою гіпертонією.

 

Поліпшення кровообігу

Динамічна практика асан сприяє підвищенню серцебиття, розширенню кровоносних судин та надходженню крові, збагаченої киснем, до кожної клітини Вашого організму; покращується кровообіг до суглобів, зв'язків та внутрішніх органів, з організму виводяться токсичні продукти розпаду тобто. практика асан дуже суттєво сприяє додатковому припливу крові в частині Вашого організму, недоступні при звичайному його функціонуванні.

 

Схуднення (Зниження ваги)

Підраховано, що за годину занять практикуючим хатха-йогу витрачається в середньому 500 ккал. Вчені Національного Інституту Онкології провели масштабне дослідження за участю 15 500 здорових чоловіків та жінок. Більшість учасників в результаті практики позбулися зайвої ваги. Асани «включають» саморегулюючі функції організму, які налаштовують глибинні біохімічні процеси, у тому числі й роботу обміну речовин, порушення якого є однією з причин зайвої ваги, а також рясні потовиділення під час гарячої йоги очищає організм від шлаків і токсинів, що також сприяє швидкому. зниження ваги. Систематизоване використання дихання та внутрішнього тепла підвищує обмін речовин, збільшує потовиділення, стимулює процес елімінації та зменшує апетит, результатом цього є зниження маси тіла тобто. за фактом практично одне тільки заняття гарячою йогою допомагає спалити від 600 до 1000 ккал.

 

З якими проблемами допомагає боротися «Гаряча» Йога»

 

Біль у спині

Неправильне застосування деяких вправ йоги не покращить стан вашої спини, а додатково посилить наявні проблеми. Саме тому, перш ніж наважитися на заняття йогою для позбавлення від болю, порадьтеся зі своїм лікарем-неврологом. Він здійснить огляд і порадить, від яких типів вправ у вашому випадку краще відмовитися, яким віддати перевагу і як безпечніше виконувати асани.

Болі у суглобах

Ця гостра проблема стосується як людей похилого віку, а й професійних спортсменів, танцюристів. «Гаряча» йога» покращує кровообіг, прискорює розсмоктування запальної рідини та стимулює регенерацію тканин, що допомагає зберегти суглоби гнучкими та зміцнити м'язи навколо них, знизивши болючі відчуття.

Крихкість кісток

Зниження мінеральної щільності кісткової тканини часто призводить до ослаблення кісток, наслідком якого стають часті переломи і навіть інвалідизація. Для профілактики порушень використовують нефармацевтичні втручання: харчування, тренування, як актуальна і «гаряча» йога». Вона не лише значно покращує рівновагу, знижуючи ризик падінь та наступних переломів, а й побічно призводить до стабілізації МПК.

Сила та гнучкість

При регулярній практиці асан, слабкі м'язи зміцнюються, а напружені, нерозтягнуті м'язи стають гнучкішими, таким чином досягається баланс у тілі.

Детоксикація

Глибоке дихання під час практики виводить застояне повітря з легенів, а жар зовні та зсередини стимулює потовиділення, звільняючи тіло від токсинів, а також правильне дихання допомагає свідомості фокусуватися та сприяє розвитку балансу між тілом та свідомістю.

Підвищений холестерин

Асани хатха-йоги дають всьому організму відповідне фізичне навантаження для поліпшення кровообігу та впливають на внутрішні органи, що сприяють прискореному синтезу та метаболізму холестерину в організмі.

Безсоння: Сон – найважливіша характеристика здоров'я нервової системи.

Неконтрольоване обсерваційне дослідження вивчило вплив практики «гарячої» йоги на структуру сну здорових чоловіків та жінок віком від 18 до 45 років. Вони відвідували заняття з Бікрам-йоги протягом 14 днів, щоб порівняти процес сну у дні, коли учасники відвідували заняття порівняно з іншими днями. Загальний час, потрібний для засинання, і етапи сну не змінювалися між практикою та вихідними днями, а коли учасники відвідували заняття, нічні пробудження значно знижувалися.

Показання та протипоказання до занять «гарячої» йоги»

Пам'ятайте, будь-яке захворювання протікає індивідуально у кожному конкретному випадку. Перед початком тренувань хатха-йоги, а особливо при підвищеній температурі як при гарячій йозі, необхідно пройти обстеження у фахівця і отримати висновок про допуск до занять.

Рекомендуються заняття за:

- Остеохандроз;

- Міжхребцевої грижі;

- Остеопороз;

- Сколіоз;

- Гіпертонії;

- Діабет.

Не рекомендуються заняття при:

- Тиреотоксикозі (підвищена функція щитовидної залози);

- Гіпотиреозі (знижена функція щитовидної залози);

- Діабет у стадії декомпенсації та за наявності тяжких хронічних ускладнень захворювання;

- При будь-якому захворюванні у стадії декомпенсації та загострення.

 

Кому підійде «Гаряча» Йога»

 

Дорослим чоловікам та жінкам

«Гаряча» йога» актуальна для молодих чоловіків і жінок, так як вони найчастіше не мають проблем із серцево-судинною системою і спокійно переносять підвищену температуру при фізичних навантаженнях. Розпочавши заняття «гарячою» йогою в молодому віці, ви знизите ймовірність появи патологій серцево-судинної та нервової систем, опорно-рухового апарату в майбутньому.

Літнім людям

«Гарячу» йогу» можуть практикувати люди будь-якого віку. Спеціальна фізична підготовка також не потрібна – удосконалення та зміцнення тіла відбувається поступово. Комплекси асан «гарячої» йоги» разом із дихальними техніками оздоровлення та медитацією борються з безсонням, повертають ясність розуму та гнучкість тілу. Крім того, «гаряча» йога», як ми вже писали, сприяє регулюванню артеріального тиску, що особливо важливо для людей похилого віку. Контрольовані дослідження, проведені США, показали, що заняття «гарячою» йогою» серед людей похилого віку призводять до зниження як загального холестерину, а й ЛПНП (поганого холестерину) проти вихідними цифрами. Пам'ятайте завжди, що саме людям похилого віку надзвичайно важливо попередньо проконсультуватися у свого сімейного лікаря.

«Гаряча» йога» рекомендована людям з цілою низкою захворювань:

- різні гормональні порушення, неврози, порушення сну, варикозне розширення вен та тромбофлебіт, проблеми дихальних шляхів, хвороби репродуктивної системи та опорно-рухового апарату.

- Заняття «гарячою» йогою нормалізують обмін речовин і процеси травлення, зміцнюють імунітет тобто. сприяє загалом відновленню імунної системи людини. 

 

Кому варто остерігатися «гарячої» йоги».

 

Вагітні та годуючі жінки

Вагітним жінкам за фактом цей вид йоги не рекомендується, насамперед через підвищену температуру у приміщенні. У цей період організм схильний до слабкості і в цій ситуації «гаряча» йога» відповідно може спровокувати непритомність, головний біль, нудоту і призвести природно до більш серйозних наслідків.

Пацієнти із захворюваннями у стадії загострення

Будь-які хвороби дихальної, серцево-судинної, ендокринної та інших систем у фазі загострення можуть непередбачено повести себе під час занять «гарячою» йогою». Також не слід розпочинати заняття за наявності злоякісних пухлин і раніше, ніж через 2-3 місяці після перенесеної операцій на органах черевної порожнини та грудної клітки.

 

Ця стаття познайомила Вас з напрямком «гарячої» йоги», але для того, щоб все-таки прийняти конкретне рішення про початок занять потрібно більше відповідної інформації на цю тему. Поговоріть із тими, хто вже практикує «гарячу» йогу», познайомтеся зі спеціалізованою літературою і найголовніше для початку порадьтеся зі своїм сімейним лікарем.

 Запрошуємо всіх бажаючих на комплексні заняття гарячої йоги».

З повагою прихильники руху «гарячої» йоги»…

 

                                                                                                                                                         Додаток

Історія Творцем «Гарячої» Йоги»

 

Історія БІКРАМ йоги має глибоке коріння, що йде далеко в минуле.

Традиційний метод і система йоги був розроблений в Калькутті, Індія, в 1930-1960-х роках Бішну Гош (Bishnu Ghosh), молодшим братом Парамаханса Йогананди (Paramahansa Yogananda) (уродженим Мукунда Л. Гош). Бішну Гош навчав багатьох учнів, нині відомих та видатних, таких як: Будда Бозе (Buddha Bose), Гурі Шанкар Мукерджі (Gouri Shankar Mukerji) та Бікрам Чоудхурі (Bikram Choudhury). Більшість стилів йоги практикувалося виключно у спекотному середовищі тобто. Більшість території Індії, батьківщина йоги, знаходиться в тропічному або субтропічному кліматі. Літні температури можуть перевищувати 500С за Цельсієм (122 градусів за Фаренгейтом), а взимку температури рідко опускаються нижче 26ºC (80ºF) у багатьох регіонах.

Творцем «Гарячої» Йоги» став великий Йогін на ім'я Бікрам Чоудхарі.

Bikram Choudhary - олімпійський чемпіон з важкої атлетики. У 1960-х він виграв олімпійське золото у своєму класі. Через отриману травму, Бікрам упорядкував традиційні пози йоги специфічним чином. Що сприяє зміцненню здоров'я та фізичного лікування тіла та розуму. Бікрам Чоудхурі народився в Калькутті, Індія, 1946 року. Він почав вивчати та практикувати асани йоги у віці трьох років. У п'ятирічному віці Бікрам продовжив вивчати техніку йоги зі своїм учителем Бішну Гош. Ця лінія спрямована на те, щоб передати мудрість давніх індійських писань у західний світ, зберігаючи при цьому цілісність оригінальних рукописів. До 14 років Бікрам став відомий як зразковий практик йоги. У його лінії він був оголошений Йога Раджем або Королем Йоги. На жаль, чи, на щастя, у цьому випадку. У двадцятирічному віці Бікрам отримав тяжку травму через заняття тяжкою атлетичною. Бікраму сказали, що він більше ніколи не ходитиме. Під експертним керівництвом та підтримкою свого гуру, Бікрам розробив серію з 26 асан йоги (про це нижче), які зрештою відновили його здоров'я. На подив лікарів, за шість місяців він повністю одужав, завдяки невтомній практики цих 26 серій пози асан. Декілька років потому Бікрам відкрив школи йоги в Японії та Індії. 1972 року він вирушив до США та відкрив Індійський коледж бікрам-йоги, який сьогодні процвітає.

Bikram yoga - це "гаряча" йога (але не всяка "гаряча" йога - це бікрам-йога).

«Гаряча» йога» залишається оригінальною та перевіреною часом терапевтичною гарячою хатха йогою. Практика гарячої йоги виросла з Bikram Yoga. «Гаряча» йога» використовує Бікрам Йогу як основу для побудови потужної та ефективної практики Йоги. Використання опалювальної та вологої кімнати також є ключовим елементом будь-якої практики «гарячої» йоги». Одним із головних аспектів hot yoga є: послідовність асан виконується у дуже спекотному та вологому приміщенні.

В ідеалі температура має бути встановлена ​​на рівні 40ºC (105ºF), а рівень вологості від 40 до 50%. Виконання асан йоги в приміщенні, що опалюється, сприяє еластичності м'язів і зв'язок, а також покращує процес детоксикації. Термін "hot yoga" описує кілька різних стилів йоги з одним загальним елементом.

Інші стилі: Baptiste Power Vinyasa Yoga, Мокша або Модо, Гаряча Інь-йога, Йога Hot Power можуть бути менш структурованими і варіюються за фактом залежно як від температури в приміщенні так і відповідно і від вологості в цьому приміщенні.

 

Як «гаряча» йога» вписується у світ Йоги?

Кожен стиль вимагає різного ступеня фізичної підготовки та здібностей. Деякі стилі підкреслюють духовне, інші наголошують на дихальні вправи, а треті спираються на самі пози йоги, а є й ті, які використовують комбінації з трьох.

Принципи «гарячої» йоги»:

- Висока температура. Розігріті м'язи легше та краще розтягуються, знижується ризик травм. При підвищенні температури тепло розширює капіляри, ефективніше розподіляючи кисень по м'язах, залозам, органам та іншим тканинам, допомагаючи виводити токсини.

- Пот та детоксикація. Функція поту полягає у охолодженні перегрітого тіла шляхом випаровування. Існують протиріччя та спростування навколо твердження, що піт «виводить токсини та відходи життєдіяльності з організму» (про це нижче).

- Концентрація та дихання. Як і у всіх формах йоги, «гаряча» йога робить наголос на глибоке дихання. Глибоке дихання допомагає заспокоїти тіло та розум, збільшує концентрацію кисню у крові. Використовуючи дихання ми об'єднуємо тіло і розум практикуючого через пози.

 

Як підготувати своє тіло до «гарячої» йоги»? Що слід знати початківцям?

- Що можна їсти перед тренуванням? За дві години до занять не рекомендується їсти, при цьому не повинні бути голодними. Рекомендується з'їсти половину банана або чашку яблучного пюре.

Після занять регідратуйте та поповніть електроліти, втрачені під час занять.

- Скільки води треба пити? Хочете знати, скільки води ви повинні випити перед «гарячою» йогою» - це стільки ж, скільки ви пили б, наприклад, під час інтенсивної їзди на велосипеді. Намагайтеся пити до двох літрів (8-9 чашок) води протягом дня. Але якщо ви не змогли випити стільки води протягом дня, не намагайтеся випити перед тренуванням, пихкаючи прямо біля студії. Велика кількість води може спричинити розлад шлунка та нудоту. Те саме стосується і практики, тому пийте тоді коли відчуваєте що це необхідно, але не перестарайтеся. Мета не в тому, щоб опанувати кожну позу, а в тому, щоб прислухатися до свого тіла і піклуватися про себе.

- Як залишатись гідратованим і що можна одягнути на тренування? Важливо пити трохи води під час занять щоразу, коли ви відчуваєте спрагу, деякі практикуючі повідомляють про те, що під час занять вони відчувають нудоту, якщо вони п'ють занадто багато і занадто швидко. Одяг - повинен бути комфортним і зручним! Намагайтеся уникати довгих рукавів. Багато практикуючих «гарячу» йогу воліють носити шорти, але ви можете носити штани за умови, що вони легені та дихають.

- Килимок для йоги. На що слід звернути увагу під час вибору килимка. Заняття йогою характеризуються підвищеним потовиділенням, тому ключовими параметрами при виборі йога-мату будуть надійне зчеплення та поверхня, що абсорбує. Коли ваші руки стають вологими, ви розумієте, що не всі килимки однаково липкі. Тут ключову роль відіграє матеріал, з якого вони виготовлені. Тому особливу увагу звернути саме на тип та якість матеріалу. Від нього залежить екологічність, міцність, довговічність йога-мату, якість зчеплення поверхні з долонями та стопами під час виконання асан, здатність поглинати вологу, вимоги до зберігання та догляду.

- Коли можна побачити переваги гарячої йоги? - Перший результат видно через 2-3 заняття, якщо Вам не сподобалося перше заняття, не робіть поспішних висновків. "Увійдіть в космос, готовий вивчати і засвоювати новий матеріал".

«І не ставтеся до себе занадто серйозно, хлопці, це лише йога!»

 

Переваги та недоліки «гарячої» йоги»…

 

Розвиток гнучкості.

Якщо хоч раз бували в сауні чи лазні, то помічали, наскільки збільшується глибина розтяжки м'язів, нехай це і тимчасовий ефект. Коли м'язи розігріті, зазвичай вони більш розслаблені. Тепло робить м'язи еластичнішими, нагріваючи їх і поставляючи їм більше кисню. Деякі дослідження показали, що учасники, які відвідували заняття з «гарячої» йоги», мали підвищену гнучкість у сфері підколінних сухожиль, нижньої частини спини та плечей. Користь «гарячої» «йоги» або Йоги в цілому полягає у значному підвищенні гнучкості, повільно розтягуючи м'язи; збільшує рухливість суглобів та діапазон рухів, що зміцнює скелетну систем; позитивно впливає досягнення спортивних результатів; після отримання деяких травм - один із безпечних та відновлюючих способів почати навантажувати та використовувати м'язи. «Гаряча» Йога» практикується спортсменами, тренерами, танцюристами. Гнучкі м'язи запобігають отриманню деяких травм - таких як розтяг м'язів. Не варто забувати, розігріті м'язи до краю можуть викликати помилкове почуття гнучкості, яке призведе до травм. Тож будьте уважні, щоб не перевантажувати їх. «Гаряча» йога» це не панацея, а просто ідеально засіб…

Дихання – користь техніки дихання.

Правильне дихання знадобиться у повсякденному житті. Наприклад, коли доводиться підніматися сходами або під час пробіжки. Правильна техніка дихання дозволяє вдихнути максимально необхідну кількість кисню. Це означає: м'язи отримують більше кисню, що дозволяє їм довше та ефективніше працювати. Як і у випадку з будь-якою іншою частиною тіла, чим більше ви тренуєте щось, тим ефективніше воно працює.

Техніку дихання можна перенести і інші тренування, такі як важка атлетика. Дослідження показали, що практикуючі Бікрам Йоги покращили тягу та силу завдяки правильному диханню.

Як «Гаряча» йога» та сауна діє на шкіру?

Зверніть увагу на людей, які роками практикують йогу, вони виглядають набагато молодшими, ніж середньостатистична людина того ж віку. Парність гарячої студії дуже схожа на сауну у спа-салоні. Певне співвідношення високої температури та вологості сприяють розкриттю пор та очищенню шкіри! Помірна дія пара сприятливо впливає на шкіру обличчя та тіла.

Практичне будь-яке фізичне тренування, від бігу до занять йогою або пілатесом, може за фактом підтягнути і надати природного кольору вашої шкіри.

Сила, йога та силове тренування.

«Гаряча» йога» використовує 26 асан, кожна з яких працює на збільшення сили та зміцнення м'язового каркасу. Для утримання поз використовуються різні типи м'язів, які не використовуються у повсякденному житті. Це тренування із власною вагою, використовуються власні м'язи для підтримки своєї ваги. Необхідно витратити досить велику кількість сил та енергії для тривалого утримання деяких асан у «гарячій» йозі». Цей вид йоги добре опрацьовує всі основні групи м'язів у людському тілі. Дехто вважає «гарячою» йогу» пристойною заміною важкій атлетиці! Основна увага безпосередньо приділяється міцності хребта, що є ключем до довгого та здорового життя людини! Кардіотренування, здорове серце.

Будь-який стиль йоги та «гаряча» йога» тренує серцево-судинну систему. Це інтенсивне тренування, яке допомагає розвинути силу, гнучкість і тонус, поряд із тренуванням серцево-судинної системи. Одне дослідження виявило зв'язок між проведенням тривалих періодів часу в опалювальному середовищі (у даному випадку це була сауна) та зниженням ризику гіпертонії, яка також відома як високий кров'яний тиск. Це важливо з огляду на те, що високий кров'яний тиск пов'язаний із хворобою серця. Здорове серце та нормальний кров'яний тиск зменшують відсоток захворювань серця, захворювань артерій, інсультів та інших потенційно смертельних станів. При виконанні деяких асан, що виконуються в сауні, лазні або будь-якому іншому приміщенні, що опалюється, серце працювати так само, як і при пробіжці декількох кілометрів, при цьому ви тримаєте позу не залишаючи килимка.

Втрата ваги.

Один 90-хвилинний сеанс гарячої йоги може спалити від 333 до 1000 калорій. "Будь-які рухи, які збільшують частоту серцевих скорочень, допомагають спалювати калорії та сприяють зниженню ваги", - говорить Numbers. Якщо ваша головна мета в тренуванні - втрата ваги, гаряча йога, не повинна бути вашим вибором номер один. Згідно з одним із досліджень, вона спалює приблизно стільки ж калорій, скільки і швидка ходьба.

Детоксикація тіла.

Одна з переваг від занять гарячою йогою і просто відвідуванням лазні — детоксикація та оздоровлення. У розумних межах потіння теж дуже корисне.

Клапани для поту.

Піт виходить із тіла людини через залози двох видів. Апокринні залози знаходяться в пахвах, ніздрях, на сосках, у вухах і деяких частинах геніталій. В організмі є набагато більше еккрінових потових залоз, мільйони яких розташовані практично по всій поверхні тіла людини – скрізь, крім губ та геніталій. Поряд із водою, виводиться з організму довгий список токсинів, хімікатів та інших небажаних речовин, яких не повинно бути у вашому організмі. На жаль, виводяться і корисні мікроелементи: сіль, магній, сполуки хлору, хлориди та інші елементи. Тіло оснащене чудовою системою для очищення. Це нирки, печінка і (меншою мірою) кишечник. Згідно з дослідженнями проведеними в 1934 році, авторитетним британським фізіологом і лікарем Мак-Суїні, який нарікав на те, що багато вчених нехтують вивченням хімічного складу людського поту. Натомість їх увага зосереджена виключно на тому механізмі, за допомогою якого відбувається випаровування поту з поверхні тіла, дозволяючи охолоджуватися. Сенс потовиділення куди глибший і не обмежується лише охолодженням тіла за рахунок випаровування. За певних умов «втрата компонентів плазми крові через тривале потіння може бути дуже значною».

Таблиця Менделєєва і не тільки ...

Людський піт містить певні субстанції, яких нам зовсім не хотілося б позбутися. Ці компоненти - атоми хлору, які часто з'єднуються з атомами натрію, в результаті чого виходить (кухонна) сіль - важливі для підтримки кислотно-лужного балансу, регулювання руху рідин у клітинах та міжклітинному просторі, а також для передачі імпульсів по нервових волокнах. Коли разом із потом з тіла виходить частина цих сполук, це нормально, але в деяких випадках організм може втратити надто багато хлоридів. У поту також міститься сечовина, речовина, що дала назву сечі. Як мінімум, за однією з оцінок, від 0.24 до 1.12 міліграм цієї речовини розчинено у кожному кубічному сантиметрі поту.

Людський піт містить також аміак, білки, цукру, калій та двовуглекислу сіль (соду).

Не кажучи вже про металеві мікроелементи - такі як цинк, мідь, залізо, нікель, кадмій, свинець і навіть трохи марганцю.

Лікування хвороб, Загоєння.

Існують деякі мало зрозумілі процеси у людському тілі, які є предметом постійних досліджень.

У людському поті виділяється природний антибіотик, який називається дермцидин. Дермцидин в даний час вивчається як засіб для лікування таких хвороб, як туберкульоз і метицилінрезистентний золотистий стафілокок.

Дермцидин найбільш ефективний, коли піт відповідно не випаровується так швидко і йому дозволяють скупчуватися на всій поверхні шкіри.

Головна мета гарячої йоги - це термотерапія (про це дивіться нижче). При регулярній практиці пози можуть допомогти вилікувати або залікувати старі травми, а також запобігти появі в майбутньому. «Гаряча» йога» застосовується при симптомах: - діабету, астми, високого кров'яного тиску, депресії, артриту та ожиріння. Вплив тепла підвищує відтік лімфи в організмі. Саме з цієї причини гаряча йога не рекомендується для тих, у кого хірургічним шляхом видалені лімфатичні вузли. За нормальних умов збільшений потік лімфатичної рідини допомагає імунній системі та організму відновлюватися та гоитися.

Стимуляція лімфатичних вузлів покращує імунну систему організму. За рахунок використання «гарячих» кімнат підвищується витривалість та здатність нарощувати м'язи. Гіпертермічне кондиціювання збільшує вироблення гормону росту та білків. Люди, які страждають на артрит, нерідко відчувають полегшення після 2 або 3 сеансів «гарячої» йоги». Недоліком є ​​те, що це не постійні ліки. Потрібно продовжувати займатися йогою, щоб не дати йому повернутися.

Багато пози, які ви виконуєте в гарячій йозі, зосереджені на роботі щитовидної залози. «Гаряча» йога» має позитивний вплив на травлення, терапевтичний ефект на нижню частину спини, респіраторні переваги та багато іншого.

Усвідомленість та зосередженість.

Більшість занять складаються з тих самих 26 поз і двох дихальних вправ. Рутинні повторення вправ посилюють та вдосконалюють практики через повторення. У міру просування вперед прийде глибша увага і рішучість, здатність концентруватися на конкретній меті. Потрібно багато зусиль та розумової концентрації, щоб виконувати та утримувати складні асани в цьому типі йоги. Мозок — це частина тіла, і що більше ви тренуєте тіло, то ефективніше працює мозок тобто. «У здоровому Дусі – здорове Тіло». Згодом, всі ці здібності ви зможете переносити на ваше повсякденне життя. Вміння зосереджуватися на конкретній задачі, принесе більше результату у повсякденному житті та на роботі. «Гаряча» йога» - це "відмінний спосіб вирватися зі свого списку справ і просто бути в теперішньому". Зусилля, що додаються тілом в інтенсивній практиці, допомагають спрямувати у правильне русло неконтрольовану енергію та зняти занепокоєння. «Йога – це розвиток уважності, тобто практики уваги без судження та мети». «Гаряча» йога» посилює фізичне середовище, яке, пробуджує наші думки, почуття та фізичні відчуття».

Депресія - Стрес - Настрій - Щастя.

Стрес дуже шкідливий для здоров'я і може призвести до таких явищ як інсульт, серцеві захворювання, високий кров'яний тиск, занепокоєння і депресія. Йога, звичайно, корисна не тільки для вашого тіла, це чудовий інструмент, який допоможе вам розслабитись. Йога - це все, що пов'язане з розумом і тілом, допомагає краще налаштуватися на своє тіло та зміцнює здоров'я. Більшість йоги - це розслаблення, звичайно ж - розслаблення протилежно стресу.

«Гаряча» йога» допомагає зменшити стрес за допомогою різних поз, дихальних технік та медитації.

Ці три речі, які допомагають поєднати ваш розум, у спокійній обстановці, розслабити та сфокусувати на власному здоров'ї, а не на тривіальних питаннях. Йога змушує сповільнюватися, дихати і просто зосереджуватись на миттєвому моменті. Фізичні вправи, розтяжка та глибоке дихання можуть допомогти покращити ваш настрій як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Вправи змушують ваш мозок виділяти ендоканабіноїди та ендорфіни - хімічні речовини, які надають позитивний вплив на психологічний стан та благополуччя. Науково доведено, що ці дві хімічні речовини викликають почуття щастя, захоплення, ейфорії та спокою, допомагаючи зняти стрес, знизити наслідки депресії та тривоги та покращити загальне самопочуття. Ендорфіни впливають на організм як наркотик або знеболювальне, тим самим здатні заглушити або зменшити фізичний біль, який відчуває людина.

«Гаряча» йога» допомагає краще усвідомити себе і те, що відбувається навколо вас, що робить життя набагато прекраснішим і приємнішим, додає нові фарби у ваш внутрішній світ.

Нові знайомства

Якщо у вас немає власної студії йоги, лазні або сауни у власному будинку, яку ви можете нагріти до необхідної температури (400С за Цельсієм 105 градусів за Фаренгейтом), вам доведеться звернутися до професійної студії та взяти кілька уроків «гарячої» йоги». Це може здатися проблемою, тому що ви не можете зробити це вдома, або, - ліньки їхати в студію, - гаяти час на дорогу і маса відмовок. Але завжди є компроміси, які слід зважати. Можливо, одна з кращих сторін цього - те, що ви можете завести нових друзів, дізнатися щось нове, розширити природно ваш кругозір. Заняття «гарячою» йогою» приваблюють цікавих людей, і це чудовий спосіб познайомитись з новими людьми та розширити коло спілкування. Крім килимка для йоги та рушника вам не потрібно жодного іншого обладнання, щоб почати роботу над своїм тілом та духом. Це позбавляє вас від нудьги. Багато знаменитих моделей і зірок Hollywood займаються йогою, такі як: Емма Вотсон, Різ Уізерспун, Міранда Керр, Адам Лівайн, Мадонна, Жизель Бюндхен, Джесіка Альба. Можливо Ви випадково зустрінете майбутню або вже існуючу зірку або топ модель.

Спростовуючи користь гарячої йоги, кому не можна займатися «гарячою» йогою»?

«Гаряча» йога» для тебе шкідлива? Протипоказаннями є:

- Не рекомендується тим, хто має хірургічним шляхом видалені лімфатичні вузли.

Відсутність лімфатичних вузлів може призвести до дискомфортного стану:

- Набряку (лімфедема) кінцівок;

- Катаракта (захворювання ока, властиве літньому віку);

- Глаукома (підвищений внутрішньоочний тиск);

- Проблеми з серцем;

- Епілепсія;

- Діабет (спірно, тому що є приклади західних колег, що рівень цукру в крові знижувався);

 * Ми и рекомендуємо робити тести;

- Знижений артеріальний тиск (тиск 90/60 і менше може ще знизитися під час практики, можливість заняття тільки під контролем стану, з дозованим навантаженням);

- Жодна вагітна жінка не повинна займатися гарячою йогою, тому що висока температура може завдати шкоди плоду або викликати ускладнення під час пологів. Вагітність не є протипоказанням, краще жінку-новачка в стані вагітності навантаження не піддавати; якщо жінка до цього регулярно практикувала, то можна продовжувати, за самопочуттям);

- Наявність шкірних захворювань в гострій формі (це просто питання гігієни);

- Гострий стан алергічного риніту (при закладеному носі важко дихати, а також закладеність посилиться від вологості та припливу крові до шкіри та слизових);

- Захворювання нирок;

- Застуда, грип.

 P.S. Підходьте дуже уважно до свого здоров'я! Якщо ви сумніваєтеся, краще проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж починати практикувати «гарячу» йогу»!

 

26 поз (асан) системи Бікрам Йоги

читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Варианты доставки

Самовывоз

Повернення і обмін
Відповідно до закону України «про захист прав споживачів» ви можете протягом 14 днів з моменту покупки повернути або обміняти товар, придбаний в магазині, за умови виконання всіх норм передбачених законом. Умови обміну / повернення товару належної якості стаття 9. Відповідно до закону України «про захист прав споживачів»: споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня покупки. споживач (термін вживається в такому значенні згідно статті 1. п.22 закону України «про захист прав споживачів») – фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника. обмін або повернення товару належної якості провадиться: якщо не використовувався; якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики; на підставі розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром. умови обміну / повернення товару неналежної якості стаття 8. Згідно із законом України «про захист прав споживачів»: в разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та в строки, встановлені законодавством, має право вимагати безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк. вимоги споживача, передбачених цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.

читать дальше свернуть
Покупатели этого товара также интересовались

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти