Каталог товаров

Лохина "Река", 3-річна

в наличии
код: 5138510
150,00 грн. /шт
Регион: Украина, Волынская обл., Луцк
Написать продавцу
Проверенный поставщик
На Агробиз
1 Год
Описание товара

Лохина Река

Лохина "Река" (Vaccinium corymbosum x 'Reka') - один з найбільш високоврожайних високорослих кущів лохини, а також один з найбільш витривалих. Ягоди дуже ранньостиглі. "Река" продукує велику кількість смачних плодів від середнього до великого розміру.

Виведена в рамках проекту з отримання нових сортів в Новій Зеландії, реалізований персоналом дослідної станції «Руакура» (Ruakura) в особі П. Бейтс і А. Д. Дрейпер, були схрещені шляхом перезапилення наступних американських випробовуваних селекцій (Earliblue x Ashworth) x Bluecrop і потім були відібрані з численних зразків саджанців, найбільш комерційно вигідним дали назву «Reka», сорт вперше надійшов на агроринок в 1989 році. Правовласник - Maftech North Ruakura Agricultural Research Centre, Нова Зеландія, Гамільтон. Патент виданий в 1986-му році.

 

Сама невибаглива і врожайна лохина сорт Река - опис, відгуки, характеристика, фото, поради по догляду

Кущ
Має велике значення позначити що кущ в значній мірі розвивається швидше і виходить на максимальне плодоношення раніше аналогів таких як «Дарроу», «Ерліблу», «Дюк» та ін.. А саджанці лохини «Река» плодоносять через 1 рік після посадки.

Лохина «Река» дуже сильна, рослина з прямостоячею кроною, відноситься до високорослим північним різновидам, дорослий чагарник досягає 182 см у висоту і 121 см в ширину.

Добре адаптується до широкого спектру кліматичних умов і типів грунтів навіть переносить легкий мороз по листю, демонструє хорошу стійкість до спеки і посухи, але, для того щоб розвиватися оптимально необхідна достатня вологість.

Відтворює ранньостиглі ягоди середнього розміру з виключно багатим смаком і приємним ароматом. Найкраще росте в помірному кліматі де загальне зимове зниження температури нижче 7 C становить 45 і більше днів.

Цвіте, в квітні мініатюрними численними білими ніжно-рожевого відтінку квіточками в формі дзвіночків зібраних в довгасті грона - що прекрасно виглядає навесні.

Листя з глянцевою поверхнею темно-зелені зі слабким синюватим відтінком і світлими жилками які виділяються  всі ці характеристики надають чагарнику досить декоративний вигляд. Жорстка структура листя досить стійко поводиться щодо грибкових уражень. У жовтні стають буро-червоними з яскравими червоного кольору кінчиками.



Ягоди

"Reka" - це дуже ароматні ягоди з витриманим солодко-кислотним балансом з високим вмістом біофлаваноїдів, багатим смаком і щільною м'якоттю, приємною шкірою з хрусткою скоринкою.

Довгі грона розкішних ягід досить міцні, щоб витримати вплив вітру і дощу, а також процес збору врожаю.

Плоди красивого темно-синього кольору навіть темніше ніж "Пуру" або "Нуї", але при цьому тверді і добре обробляються, придатні для зберігання в охолодженому або замороженому вигляді, не втрачаючи аромату.

Під час збору помічено що ягоди на чагарниках лохини Река рівномірно однакового розміру (діаметром - 1,4-1,7 см) і найбільші за 2 см, вагою - 1,5-2 грами.

 

Врожайність

Найврожайніший з високорослих сортів і може досягати 6-9 кг з кожної рослини.

Дозрівання

Рання, для південних регіонів України - в першій декаді червня, для північних в другій. Наприклад перші плоди "Reka" дозрівають в один час з "Дюком".

Морозостійкість

Відповідає "Bluecrop" це близько від -34 до -29 C. Відповідні зони для вирощування - 4-8 USDA.

Стійкість

Лохину "Река" турбує дуже мало шкідників і хвороб тому легко зрозуміти, чому вона так популярна.

Ландшафт

Віддає перевагу відкрите сонце, а не часткове затінення.

Не поступаючись за якістю врожаю, "Reka" також є винятковим чагарником з декоративними елементами для вашого ландшафту.

Восени листя стає бордово-червоними. Це дуже впадає в очі на фоні червоної деревини і додає пейзажної привабливості до вашої ділянки.

Восени "Річка" продемонструє свої красиві бордові стебла, завдяки чому її легко помітити в зимові місяці.

 

Характеристика

Загальний опис: листопадний прямостоячий, сильний чагарник з бордово-червоним листям восени, що досягає у висоту до 182 см, швидко росте, має рясні врожаї, менше вимагає уваги навіть ніж "Блюкроп".

Листя: навесні синьо-зелений, влітку синьо-зелений, оранжево-червоний восени.

Походження: Нова Зеландія

Тип: північний, високорослий.

Плоди: рівної величини до 1,5-1,8 см, і найбільші до 2 см, солодкі, щільні, темно-сині, містять високий рівень нутрицевтиков, речовини, корисної для здоров'я людини!

Положення: сонячне місце, інтервал для посадки саджанців (1,2-1,5 м).

Висота: дорослий кущ до 182 см.

Час дозрівання: рання, початок з 10 червня.

Врожайність: дуже хороша і може постійно складати від 3,6-5,4 кг і іноді до 6,7 кг.

Вимоги / вирощування: Самий невибагливий вид лохини з усіх, рекомендується для початківців садівників! Головна вимога - проникний, легкий ґрунт на основі верхового торфу, з кислотністю pH 4,5-4,8 ph, злегка вологий.

читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Передоплати

Накладений платіж

Варианты доставки

Нова Пошта (курєр)

Нова Пошта (відділення)

Самовивіз

читать дальше свернуть
Покупатели этого товара также интересовались
код: 5138496
150,00 грн. /шт
в наличии
код: 5139003
150,00 грн. /шт
в наличии
код: 5138498
110,00 грн. /шт
в наличии
код: 5139039
150,00 грн. /шт
в наличии
код: 5138512
200,00 грн. /шт
в наличии
код: 5139027
150,00 грн. /шт
в наличии
код: 5139058
150,00 грн. /шт
в наличии
код: 0064834
200,00 грн. /шт
в наличии
код: 5138506
110,00 грн. /шт
в наличии
код: 5138508
110,00 грн. /шт
в наличии
код: 5139012
150,00 грн. /шт
в наличии
код: 5139024
110,00 грн. /шт
в наличии

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти