Каталог товаров
ТОП
продажи

Портативний терапевтичний апарат «Кон-Тел»

в наличии
0,00 грн.
Регион: Украина, Киевская обл., Киев
Написать продавцу
Проверенный поставщик
На Агробиз
2 Года
Описание товара

Партнерська Платформа УІТ КІТ


Програма пріоритетних інвестиційних проектів
для зростання «людського капіталу» в Україн
е

 

Українські Інноваційні Технології «Здорова сім'я»

 

Для вирішення поставленого завдання щодо програми пріоритетних інвестиційних проектів для зростання «людського капіталу» в Україні було спеціально створено інноваційну технологію «Тепло здоров'я людям», яка пов'язана із секретом «know how» щодо комплексного виробництва портативних терапевтичних апаратів бюджетного класу, який призначений для безконтактного методу комплексного прийому лікувально-оздоровчих процедур за допомогою імпульсного перетворювача інфрачервоного випромінювання та негативно-заряджених іонів парів солі з точною функцією та високою величиною передачі видимих ​​кольорів сонячного спектру для їх вираженого впливу, тобто повної світловіддачі на організм людини з додатковою опцією щодо проведення індивідуальних сеансів з ароматерапії.

Усі інноваційні технології захищені різними юридичними методами.

Безпосередньо про вплив імпульсного інфрачервоного випромінювання та негативно заряджених іонів парів солі т.ч. летких ароматичних речовин, а також вплив видимих кольорів сонячного спектру на організм людини з медичної точки зору можна дізнатися нижче у відповідних додатках.

© Портативний терапевтичний апарат «Кон-Тел»

 

  • Багатофункціональна дуплексна система портативного терапевтичного апарату – це двофакторна дія (тобто взаємодія) інфрачервоного випромінювання та видимих ​​кольорів сонячного спектру, які активізують основні процеси життєдіяльності всього організму людини з додатковою функцією «м'якого» процесу виділення негативно-заряджених насичують весь обсяг повітря практично будучи основним фактором створення особливого мікроклімату тобто відтворюється аналогічна атмосфера повітря такого як у соляних печерах (шахтах) або як морського солоного повітря + до всього можливість створення ароматичного повітря за рахунок використання летких фітонцидів.
  • Імпульсний перетворювач інфрачервоного випромінювання апарату являє собою комплексну нагрівальну систему з унікальними властивостями, де джерелом первинного інфрачервоного випромінювання є нагрівальні елементи каскадного типу, які розташовані особливим способом в монолітній плиті на основі композиційних сумішей хлориду натрію (галіт) для створення постійно забезпечувати перетворення повного спектра інфрачервоного випромінювання від первинного джерела ІЧ випромінювання у своїй інфрачервоне випромінювання відбувається у звичайному тобто. безперервному режимі, а йде у вигляді ряду імпульсів із заданою тривалістю з відповідною інтенсивністю насичення.
  • Максимальний ефект імпульсного перетворення інфрачервоного випромінювання пов'язані з енергоциклічними перетвореннями які у самій нагрівальній системі, де забезпечується її високий ККД створення інфрачервоного процесу випромінювання тобто. абсорбуючи теплове ІЧ випромінювання монолітна плита акумулює його, перетворює, а потім імпульсно «вистрілює» досить вузькосмугове випромінювання в потрібній області спектра, при цьому довжина хвилі ІЧ випромінювання постійно варіюється в спектральному діапазоні від 3 до 9мкм, де швидкість передачі теплових потоків (при використанні імпульсного перетворювача інфрачервоного випромінювання на основі монолітної плити в рази вище, ніж в інших інфрачервоних теплових приладів, що існують за визначенням.
  • Імпульсні теплові хвилі (ІК промені) впливають на організм людини інтенсивніше, ніж прямі інфрачервоні промені з допомогою постійного імпульсного «удару» випромінювання тобто. теплова хвиля завжди перебудовується по всій загальній довжині хвилі далекого інфрачервоного випромінювання або цей імпульсний перетворювач інфрачервоного випромінювання додатково виконує роботу умовного вібромасажера, який створює корисну вібрацію тобто. ритмічні коливання однієї частоти тієї чи іншої ділянки тіла людини.
  • Імпульсні перетворювачі інфрачервоного випромінювання мають дві важливі характеристики – це довжину хвилі і частоту випромінювання, які позитивно діє організм людини, оскільки довжина хвилі вбирається у довжини хвилі, виділеної самою людиною тобто. людський організм випромінює інфрачервоні хвилі в діапазоні від 25 до 25мкм з піком випромінювання на довжині хвилі від 93 до 10мкм. Тому можна отримати явище, зване «резонансним поглинанням», при якому зовнішня енергія активно поглинатиметься тілом людини, де імпульсне інфрачервоне випромінювання з довжинами хвиль приблизно від 3 до 5мкм проникає на глибину до 4см не тільки під шкіру людини, але також буде ефективно впливати і на клітинний рівень, запускаючи там ферментативну реакцію, тобто створюються особливі умови для активації ферментів, які у свою чергу дуже підвищують швидкість ферментативних реакцій, оскільки саме активовані ферменти прискорюють реакцію в мільйони і мільярди разів.

P.S. Ферменти присутні у всіх живих клітинах і сприяють перетворенню одних речовин на інші оскільки ферменти виступають у ролі каталізаторів практично переважають у всіх біохімічних реакціях, які у живих організмах у своїй грають найважливішу роль переважають у всіх процесах життєдіяльності, спрямовуючи і регулюючи обмін речовин організму.

* Внаслідок цього впливу підвищується потенційна енергія клітин людського організму, і їх буде йти незв'язана вода т.ч. підвищуватиметься діяльність специфічних клітинних структур, природно зростатиме рівень імуноглобулінів, збільшуватиметься активність ферментів і естрогенів, і навіть відбуватимуться й інші біохімічні реакції - це саме крові та всіх типів клітин організму.

  • Унікальною властивістю імпульсних перетворювачів інфрачервоного випромінювання є можливість дуже точного вибіркового (селективного) впливу безпосередньо на молекулярні зв'язки в будь-яких речовинах та різних агрегатних станах, оскільки у зазначеному спектральному діапазоні далекого інфрачервоного випромінювання лежать частоти коливання всіх міжатомних та міжмолекулярних молекул де органічні та біоорганічні молекули дисоціюють, мікроорганізми, суперечки, грибки, віруси швидко руйнуються та знищуються.
  • Дія інфрачервоного нагрівача каскадного типу щодо «м'якого» процесу виділення негативно-заряджених іонів Na, CI, J та інших корисних елементів парів солі полягає в результаті повного розподільного об'ємного нагріву кристалів хлориду натрію (галіт), який входить до складу монолітної плити таких як вуглеводень (у рідкому та газоподібному станах), бром, калій, кальцій, магій, селен, цинк та йод тобто. відбувається природна каталітична реакція природного мінералу галіт, де відтворюється особлива оздоровчо-лікувальна атмосфера повітря при цьому негативно-заряджені іони парів солі не тільки сприяють синтезу і збереженню організмом людини вітамінів, але й активізують фізіологічні процеси в повному обсязі. людського організму, тому їх називають не інакше як «вітаміни повітря», які у свою чергу сприяють збільшенню тривалості життя людини, за що вони отримали ще одну вагому назву таку як «елементи довголіття».

P.S. Створення умов для отримання летких фітонцидів полягає в наступному:

- У спеціальному пристрої дуплексної системи при заданих температурних режимах нагрівається відповідний обсяг ароматичного масла/масел, де відтворюється саме той запах, який створює саме ту визначальну особливу атмосферу повітря щодо летких ароматичних речовин для проведення індивідуальних сеансів ароматерапії.

* Ароматерапія – це вид альтернативної медицини та метод лікування захворювань (як психологічних, так і фізичних) із застосуванням натуральних ефірних олій. Нюх відіграє дуже важливу роль у нашому житті. З усіх почуттів людини воно найшвидше реагує на зовнішні подразники і передає сигнали в мозок. Звідси й такі швидкі реакції людини на запахи, причому здебільшого вони носять підсвідомий характер і проявляються у психологічній сфері. При вдиханні повітря його молекули потрапляють на нюховий епітелій, подразнюючи його рецептори, далі рецептори передають сигнал по нюхових нервах у кірковий центр нюху мозку і там обробляються. Відділи мозку, що входять до цього центру тісно пов'язані з лімбічною системою, яка бере участь у підтримці сталості внутрішнього середовища організму, регуляції вегетативних функцій, формуванні емоцій та мотивацій. У цю систему надходить інформацію від внутрішніх органів про стан внутрішнього середовища організму тобто. за допомогою вдихання ароматів різних ефірних олій ми можемо впливати на психологічний стан людини, її емоції, імунну систему, домагаючись потрібних нам ефектів (тобто тонізування організму, підвищення концентрації уваги або навпаки розслаблення організму, зняття нервової напруги).

  • Багатофункціональна світлосистема апарату – це сім основних видимих кольорів сонячного спектру з відповідним діапазоном довжин хвиль (червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий) з додатковою функцією створення змішаного (тобто комбінованого) світлового потоку для формування більш розширеного та особливо вираженого терапевтичного ефекту світлолікування у фізіотерапії, тобто. видиме випромінювання (видиме світло) має здатність проникати в шкіру людини на глибину до 1 см.

Біологічна дія діапазону довжин хвиль Червоного світла та ІЧ довгих хвиль має значну перевагу перед іншими видами випромінювань, а застосування (використання) розсіяного, а не концентрованого червоного променя світла робить його застосування безпечним.

Червоне світло та інфрачервоне випромінювання спрямовані на компенсацію сонячної недостатності та синтезу вітаміну D в організмі людини. При вплив на тканини організму людини розсіяними променями червоного світла та інфрачервоним випромінюванням, створюються умови щодо двофакторного впливу, які активізують основні процеси життєдіяльності всього організму людини найприроднішим шляхом, оскільки вони мають природну силу сонячного світла для їх взаємодії з живими тканинами.

Червоне світло та ІЧ випромінювання підвищує місцевий та загальний імунітет; різко покращує мікроциркуляцію крові в дрібних судинах та тканинах; підвищує швидкість окисно-відновних процесів; посилює регенерацію (тобто прискорює процес відновлення) ушкоджених тканин; нормалізує водний баланс клітин; має особливо якісний і виражений протизапальний т.ч. знеболюючим та провоотечним діями.  

Червоне світло та інфрачервоне випромінювання поєднується з усіма лікарськими препаратами та іншими фізіотерапевтичними процедурами (з відповідними інтервалами в 1,5-2 години), крім рентгенівського опромінення. Антибіотики та інші хімічні препарати слід застосовувати тільки за призначенням сімейного лікаря.  Хвилі з різною довжиною мають власний колір.

Колірна гама складається з нескінченної кількості відтінків кольорів, але прийнято називати саме сім основних кольорів.

Вплив світлових хвиль різного діапазону організму людини (див. нижче).

  • Універсальність інноваційної технології полягає у створенні особливого мікроклімату для прийняття комплексних лікувально-оздоровчих процедур, де за фактом під впливом інфрачервоного випромінювання та видимих ​​кольорів сонячного спектру з високим індексом їх передачі всі обсяг повітря постійно оновлюється тобто він насичується не тільки корисними елементами парів солі, але при необхідності летючими фітонцидами.
  • Методика проведення лікувально-оздоровчих процедур настільки проста, що всі комплексні терапевтичні заходи здійснюються у природних кімнатних умовах.

Технічна характеристика апарату:

- Тип установки – підлогове;

- Загальна маса апарату – 25кг;

- Штатив (ВхШхГ) – 1200-1500х500х550мм;

- ІЧ випромінювач (ДхШхГ) – 650х350х150мм;

- Максимальна потужність навантаження, кВт – 0,8кВт;

- Діапазон робочої напруги мережі – 190-240В (50Гц).

Технологічні цикли апарату:

  • Загальний один режимний цикл дорівнює 2 хвилинам, де зйом ІЧ випромінювання та негативно-заряджених іонів парів солі відбувається одночасно з нагріванням імпульсного перетворювача протягом 1 хвилини далі після завершення першого етапу циклу відбувається другий етап циклу при цьому знімання ІЧ випромінювання та негативно-заряджених парів солі відбувається також одночасно але вже без нагрівання імпульсного перетворювача протягом 1хвилини.

* Фактичний час використання електроенергії 30 хвилин протягом однієї години при цьому робоче споживання електричної енергії складає за фактом – 400Вт/год.

P.S. З урахуванням режимних циклів теплоакумулюючого блоку становить за фактом – 200Вт/год.

Конструктивні особливості апарату:

- Спектральний діапазон хвилі ІЧ випромінювання: від 3 до 70мкм;

- Інтенсивність дії теплового випромінювання: від 80 до 90 Вт/м²;

- Концентрація негативно-заряджених іонів: від 2400 до 2700 іон/см3;

- Довжина радіус-вектора негативно-заряджених іонів до 1,5 м за 120° їх дії.

P.S. Електромагнітне випромінювання інфрачервоного нагрівача для високотемпературного нагрівання імпульсного перетворювача не перевищує природного фону навколишнього середовища.

* Можливі методи тобто приклади застосування летких ароматичних речовин:

- Повітряна дифузія: для ароматизації приміщень чи повітряної дезінфекції;

- Прямі вдихання: для дезінфекції дихальних шляхів, а також психологічний ефект.

* Абсолютно всі натуральні ефірні олії мають бактерицидну, антисептичну та протизапальну дію, позитивно впливають на нервову систему, на емоції, психічне здоров'я та механізм саморегуляції в організмі.

  • Світлодіодна блочна система із загальною потужністю 175Вт, з діапазоном довжин хвиль (нм): червоний (625-740), помаранчевий (590-625), жовтий (565-590), зелений (500-565), блакитний (485-500) ), синій (440-485), фіолетовий (380-440) з функцією створення змішаного (тобто комбінованого) світла для формування більш розширеного та особливо вираженого терапевтичного ефекту (тобто світло- та кольоротерапія) з кутом розсіювання променя 180°.

Портативний терапевтичний апарат «Кон-Тел» не продається через різні торгові мережі, а доставляється адресно відповідно до індивідуальної партнерської програми.

Сервісне обслуговування портативних апаратів на весь час виконання Адресної інвестиційної програми «Здорова сім'я».

 

Довгохвильове тепло – інфрачервоне випромінювання

 

З давніх-давен люди добре знали благотворну силу тепла або, кажучи науковою мовою, інфрачервоного (ІЧ) випромінювання – частини спектра випромінювання Сонця. Поділяють три області ІЧ випромінювання залежно від довжини хвилі: короткохвильова, середня та довгохвильова. Довгохвильове тепло випромінюють теплі тіла, не нагріті до температури видимого світіння ці тіла можуть бути гарячими, але ні червоного, ні світло-червоного, ні жовтого світла і за цим показником досить точно на Землі можна відрізнити довгохвильове тепло від середньо або короткохвильового. На відміну від останніх двох, довгохвильове випромінювання є безпечним для всього організму людини. Ця частина ІЧ випромінювання відповідає випромінюванню самого людського тіла з максимумом на довжині хвилі близько 9,34 мкм. Тому будь-яке зовнішнє випромінювання з такими довжинами хвиль наш організм сприймає як «своє». Найвідоміше природне джерело ІЧ променів на нашій Землі – це наше Сонце, а найвідоміше штучне джерело довгохвильових інфрачервоних променів – це українська лежанка (тобто невисокий довгий виступ біля печі, призначений для лежання на ньому) і кожен з нас відчував на собі їх сприятливий вплив. При вплив на організм людини в довгохвильовій частині хвиль інфрачервоного діапазону виходить явище, зване «резонансним поглинанням», при якому зовнішня енергія активно поглинається організмом. Внаслідок цього впливу підвищується потенційна енергія клітини організму, і з неї легше відводиться не зв'язана вода, підвищується діяльність специфічних клітинних структур, зростає рівень імуноглобулінів, збільшується активність ферментів та естрогенів, відбуваються й інші біохімічні реакції. Це стосується всіх типів клітин організму та крові. Ми стикаємося із загальними нездужаннями практично щодня у нашому житті. У цих випадках довгохвильове ІЧ тепло, здатне надавати прямий терапевтичний вплив. В даний час є численні результати застосування ІЧ обігрівачів, що створюють довгохвильове тепло, в різних лікувальних закладах Японії, США, Китаю, Канади, Європи, країн СНД.

У нашій Україні поки що не накопичено аналогічних медичних практичних результатів. Довгохвильове тепло підтримує природний енергетичний тепловий баланс людини.

Завдяки цьому прискорюється потік крові та інших рідин тіла. Поліпшується постачання тканин киснем. Зростаюча циркуляція крові в органах тіла збільшує метаболічний обмін.

Метаболізм це обмін речовин – сукупність хімічних реакцій, у яких відбувається синтез і розпад речовин і вивільнення енергії; в процесі метаболізму організм сприймає з довкілля поживні речовини, які, зазнаючи глибоких змін, перетворюються на речовини самого організму.

Організм отримує підтримку процесів, що посилює дію імунної системи, систем харчування та очищення організму, тобто. у всіх життєвих процесах, що відбуваються в організмі людини. 

                                                                                    

Два види позитивного впливу ІЧ тепла на організм людини

 

 Перший вид пов'язаний із загальнозміцнюючою дією на тіло та підтримкою здоров'я людини, результатом є запобігання хворобам та передчасному старінню. Цей вид впливу - допомагає організму запобігти або впоратися з більшістю відомих нездужань, заснований на посиленні природної опірності організму хвороб - зміцнює імунітет. Така терапія заснована на принципах підтримки здоров'я, і ​​докорінно відрізняється від хіміотерапії та хірургічного втручання.

Вона проста і легко здійсненна повсюдно - і вдома, і на роботі - і в оздоровчих центрах та лікувальних закладах.

Другий вид позитивного довгохвильового ІЧ тепла на організм людини полягає у прямому сприянні лікуванню загальних нездужань та хвороб. Ми стикаємося із загальними нездужаннями практично щодня у нашому житті. У цих випадках довгохвильове ІЧ тепло, здатне надавати прямий терапевтичний вплив. В даний час є численні результати застосування обігрівачів, що створюють довгохвильове ІЧ тепло, у різних лікувальних закладах Японії, США, Китаю, Канади, Європи. ІЧ довгохвильове тепло підтримує природний енергетичний тепловий баланс людини. Завдяки цьому прискорюється потік крові та інших рідин тіла. Поліпшується постачання тканин киснем. Зростаюча циркуляція крові в органах тіла збільшує метаболічний обмін.

Метаболізм – обмін речовин – сукупність хімічних реакцій, у яких відбувається синтез і розпад речовин і вивільнення енергії; в процесі метаболізму організм сприймає з довкілля поживні речовини, які, зазнаючи глибокі зміни, перетворюються на речовини самого організму, при цьому безпосередньо сам організм отримує підтримку даних процесів, що посилює дію імунної системи, систем харчування та очищення всього організму.

Методичні рекомендації щодо використання оздоровчих властивостей інфрачервоних ванн на основі ІЧ випромінювачів (гіпертермічна терапія). Таке ж тепло Ви відчуваєте від будь-якого гарячого предмета або, наприклад, коли прохолодним квітневим днем ​​по тілу розливається ніжне тепло від яскравого весняного сонця. При цьому в інфрачервоному випромінюванні жодним чином не присутній ні ультрафіолетове, ні рентгенівське, ні якесь інше шкідливе випромінювання. Інфрачервоне тепло безпечне для людини. Головна особливість інфрачервоних випромінювачів полягає в тому, що їхнє теплове випромінювання максимально наближене до теплового випромінювання самого людського тіла. Завдяки цьому воно особливо глибоко та ефективно проникає у тканини. За рахунок глибокого проникнення таке тепло викликає інтенсивне потовиділення, у кілька разів більше, ніж у звичайних саунах. Інша перевага інфрачервоних випромінювачів - це те, що 80% споживаної електроенергії націлено безпосередньо на нагрівання тіла людини, і лише 20% гріють саме приміщення та повітря всередині.        Це забезпечує низьке споживання електроенергії. У традиційних лазнях і саунах піч (дров'яна або електрична) спочатку розігріває каміння, потім каміння розігріває повітря, а повітря, своєю чергою, гріє тіло людини і заразом усе навколо. При цьому повітря є дуже поганим провідником тепла (тому його використовують у склопакетах), і тому для ефективного нагріву людини необхідно його (повітря) сильно розігрівати, як це роблять у фінських саунах, або додавати пару, як це роблять у російських парних. Розігріте до високих температур повітря або гаряча водяна пара багатьма переноситься важко, та й, по суті, може бути небезпечним. Існує можливість отримати термічні опіки шкірного покриву і верхніх дихальних шляхів, просто втратити свідомість внаслідок великого навантаження на серцево-судинну систему. Крім того, гаряче повітря в основному нагріває лише поверхневий шар шкірного покриву (до 4мм у глибину), з яким має безпосередній контакт.

В інфрачервоній ванні на основі ІЧ випромінювання – основна частка енергії за допомогою теплового випромінювання глибоко проникає у тканини організму та ефективно їх прогріває до 4cм у глибину. Це стає очевидним кожному без жодних пояснень і порівнянь після першого застосування інфрачервоних процедур, де зовсім не хочеться йти, як не хочеться, нагрівшись на сонечку, заходити в прохолодне море. При цьому нагрівання повітря та конструкцій приміщення є другорядним ефектом, через що температура під час сеансу тримається у комфортному діапазоні 40-70°С.

Оздоровчі дії довгохвильових інфрачервоних ванн. Дослідження властивостей довгохвильового інфрачервоного випромінювання, проведене медичними лабораторіями таких країн як Японії, Китаю, Росії та США, підтвердило ефективний лікувальний вплив ІЧ ванн у наступних областях:

Терапевтична дія.

  1. Інфрачервоне тепло сприяє розтягуванню тканини. Ця властивість є важливою при травмах сухожиль, зв'язок та м'язів. Крім того, глибинний прогрів рекомендується застосовувати перед тренуваннями та спортивними змаганнями з метою зниження небезпеки отримання спортивних травм, при цьому досягається більш інтенсивне розтягування тканини.
  2. Інфрачервоне тепло допомагає боротися з тугорухливістю кінцівок. При прогріванні до 45°C рухливість пальців збільшилася на 20%. Аналогічною є реакція інших тугорухомих суглобів та сполучної тканини.
  3. Інфрачервоне випромінювання знижує напругу м'язів. Під дією випромінюваного тепла м'язи розслаблюються, знімається напруга; Поліпшення стану настає навіть у тому випадку, якщо причина нездужання пов'язана із захворюванням суглобів або неврологічним феноменом.
  4. Зі зменшенням напруги в м'язах знижуються ішіасні болі; тепло допомагає боротися з цим circulus virtuosus. Тепло зменшує біль як у нервових корінців, так і у довколишніх тканинах.

У стоматологічних дослідженнях цей феномен згадується як знеболюючий засіб.

* Тепло стимулює зменшення виробництва ендорфінів.

  1. Інфрачервоне тепло стимулює кровообіг. Реакція організму на тепло проявляється у більш інтенсивному кровообігу. Прогрів певних частин тіла впливає рефлекси інших частин і стимулює розширення кровоносних судин.
  2. Інфрачервоне тепло стимулює одужання при запальних процесах. Останнім часом інфрачервоне тепло, як складовий елемент лікувального процесу, застосовується дедалі частіше. Основні сфери застосування: нескладні ушкодження тканини, стимулювання процесу одужання у разі хронічних захворювань та широкий спектр інших захворювань (напр., болі в тазостегновому суглобі, менструальні болі, нейродерміт, інфекційні екземи, післяопераційні інфекції, параліч погляду, діарея, запалення легенів, холецист неврастенія, запалення таза, обмороження).
  3. Інфрачервоне тепло з недавніх пір використовується в терапії раку. Цей все ще новий метод перебуває в експериментальній стадії. Американські вчені дотримуються думки, що при правильному застосуванні цей метод з часом може стати багатообіцяючим допоміжним засобом у терапії ракових захворювань та при зниженні болю. Лікування інфрачервоними хвилями в терапевтичній практиці займає дедалі важливіше місце.

Японський медик д-р Yamajaki у своїй книзі "Infrarote Therapie" представляє приголомшливі результати: опікові рани - знижуються болі, скорочується тривалість лікування, зменшується кількість шрамів; підвищений кров'яний тиск – тиск падає. І все це в інтервалі постійних температур – 40-50°C.

Крім того, відомі й інші результати, досягнуті завдяки терапії ІЧ хвиль:

- Знижений кров'яний тиск: підвищення тиску завдяки регулярному стимулюванню кровообігу;

- Погіршення пам'яті: швидко досягається покращення стану;

- Розлади у забезпеченні мозку кров'ю: покращене забезпечення кров'ю та активізація діяльності мозкових клітин;

- Токсичні та електромагнітні поля: нейтралізація негативного впливу;

- Сполучна тканина: підтримання лікувального процесу, швидше одужання;

- Гострий та хронічний артрит: значне покращення стану та зменшення болю.

Позитивна дія інфрачервоних хвиль.

- На обмін речовин, серцево-судинну та імунну системи доводить, що інфрачервона процедура може успішно застосовуватися при різних захворюваннях....

- Ревматизмі, хронічних болях у спині, що не піддається впливу невралгії, спастичних головних болях, хвороби Бехтерева, ішіасе, змінах, ригідності плеча у разі синдрому “плечо-рука”, ригідності потилиці, захворюваннях кульшового та колінного суглобів, розтягненнях м'язів...

* З великої кількості клінічних досліджень, призначених для оцінки ефективності впливу тепла при різних захворюваннях, слід згадати результати, отримані при дослідженні хворих, які зазнають хронічних болів у спині. З такими болями стикаються мільйони людей. Особи, які вживають безліч медикаментів для зменшення болю в спині, констатують, що завдяки тепловій терапії вживання ліків значно зменшилося...

Психологічна дія.

Поряд з терапевтичним впливом інфрачервоної енергії на організм людини необхідно особливо відзначити і психологічну дію. Зазвичай при описах інфрачервоних процедур цей чинник мало звертають увагу, проте, у профілактиці захворювань грає не останню роль. Відвідування російської лазні чи фінської сауни є стресом для організму та нервової системи загалом. Необхідність перебування в розжареній атмосфері та підвищеній вологості викликає різке та сильне збудження нервової системи людини. Організм людини змушений мобілізувати значні ресурси на компенсацію впливу зовнішнього середовища, тому після прийняття процедур у традиційних лазнях чи саунах ми відчуваємо занепад сил. Повною протилежністю щодо цього є інфрачервона процедура, м'яка атмосфера якої сприятливо позначається на психологічному стані людини, знімає напруженість, створює відчуття відпочинку та комфортності організму. Застосування ІЧ процедур дає приємні відчуття та почуття задоволення, що зрештою також надає профілактичну та лікувальну дію.

Вплив на м'язову систему. Японські лікарі повідомляють про свої досягнення: завдяки системі інфрачервоного випромінювання досягнуто чудових результатів, які прискорили процес одужання при наступних захворюваннях, що протікають у тяжкій формі: артрит, ревматичний артрит, спазми м'язів, болі в спині, спайка, розтягнення м'язів, компресійні переломи, повторний пост , ревматизм та бурсит. Д-р Masao Nakumara з клініки "O&P Medical Clinic" (Японія) досяг відмінних результатів, застосовуючи систему інфрачервоного випромінювання при лікуванні sciatica, синдрому менопаузи, артриту, нерухомості плеча, безсоння, ревматизму, вугрів, порушення травлення та захворювань вуха. У сучасній медичній практиці інфрачервоне тепло використовується для лікування розтягувань, набряків, тугорухливості, бурситу, захворювань судин, артриту та м'язових болів (джерело: науково-технічна енциклопедія Mc Graw/Hill).

Кровообіг. Перелічені далі нездужання можуть бути пов'язані з недостатнім кровообігом, поліпшити який можна шляхом впливу довгохвильових інфрачервоних хвиль: артрит, нервова напруга, запалення нерва, швидка перевтома, діабет, біль у рубцях, біль у спині, захворювання м'язів, ревматизм, менструальний біль, порушення діяльності шлунка, варикозне розширення вен, захворювання загальної системи кровообігу, післяопераційні набряки.

Серцево-судинні захворювання. Китайські медики відзначають чудові результати при лікуванні наслідків інфаркту. За словами відомого фахівця в галузі макробіотики Hermann'o Aihara, успіх терапії інфрачервоних хвиль пояснюється такими причинами:

  1. За наявності у крові великої кількості холестерину та жирів виявляються негативні наслідки: - Відбувається згущення крові та злипання еритроцитів. Через зменшення поверхні значно зменшується засвоєння кисню; - відбувається блокування капілярів, виникає киснева недостатність. Киснева недостатність стимулює накопичення вологи в клітинах та викликає набрякання;

- Злипання кров'яних клітин викликає блокування артерій. З цієї причини підвищується кров'яний тиск і виникає небезпека розвитку інфаркту.

  1. За допомогою терапії інфрачервоних хвиль можливе поліпшення стану або повне лікування наступних хвороб, що виникають у людей старшого віку: менопауза, високий кров'яний тиск, ревматичний артрит, болі, виразки, геморой, кіста, гастрит, гепатит, астма, бронхіт, кело.

Шкірні захворювання. Інфрачервоні хвилі відрізняються лікувальною дією при різних шкірних захворюваннях: - вугри: відкриваються пори, усувається надлишок шкірного сала; кропив'янка: покращення стану; опікові рани: загоєння рубців, зменшення болю; поранення: прискорене загоєння, зменшення кількості рубців; поширення неприємного запаху тіла: покращення стану.

Доктор Peavo Airola, відомий американський вчений у галузі харчування, констатує: "Завдяки інтенсивному прогріву стимулюються метаболічні процеси, зупиняється розмноження патогенних вірусів і бактерій, стимулюється підвищена активність здорових частин тіла та органів. Активізуються можливість самовилікування та сила опірності організму. , таких як застуда, інфекції, ревматичні захворювання та захворювання дихальних шляхів, прискорюється, завдяки посиленню здатності організму до самовилікування.Організм ретельно очищається зсередини і зовні і тому омолоджується. процесу, видаляється з організму при інтенсивному потовиділенні, завдяки особливому впливу ІЧ хвиль на потові залози, процес видалення токсинів та очищення шкіри стає більш інтенсивним”.

Профілактика та лікування раку. У зв'язку з індустріалізацією світу токсичні речовини становлять постійну небезпеку нашому організму. Тому потрібна послідовна стратегія створення відповідного захисту від токсинів та важких металів. Поряд із правильним харчуванням видалення з організму шкідливих речовин є важливою складовою такої стратегії. У практиці лікування різних ракових захворювань гіпертермічна терапія трактується як дієвий метод лікування ракових захворювань. Завдяки глибинному проникненню подібна гіпертермічна дія характерна і для систем інфрачервоного випромінювання. Метод глибинного проникнення інфрачервоних хвиль можна порівняти з реакцією організму на гарячковий стан. Завдяки цій реакції організм набуває здатності боротися з бактеріями та вірусами, загальмовувати темпи їх розмноження та водночас збільшувати кількість лейкоцитів, що борються з інфекційними хворобами.

P.S. Ще 2000 років тому знаменитий лікар Paemendidеs сказав:

  Дайте мені можливість викликати лихоманку, і я вилікую будь-яку хворобу!

 

Інфрачервоні процедури у косметології

 

Інфрачервоні процедури повсюдно застосовують у косметології. Активізація циркуляції крові в шкірному покриві під впливом проникаючого інфрачервоного випромінювання призводить до розширення та очищення пір шкіри. Видаляються відмерлі клітини, шкіра стає гладкою, пружною та еластичною. В результаті рясного потовиділення розкриваються навіть ті пори, які не працювали багато років. Відбувається очищення шкіри, необхідне проведення косметичних процедур. Усувається ряд нашкірних захворювань: вугровий висип, прищі, кропив'яний висип, лупа; покращується колір обличчя, розгладжуються зморшки, шкіра виглядає молодшою; знижується рівень неприємних запахів, що виділяються шкірою; заліковуються екземи та, за непідтвердженими даними - псоріаз; доповнення до будь-якої антицелюлітної програми; прямий розігрів м'язів при інфрачервоній процедурі дозволяє обходитися без мазей, що розігрівають при проведенні масажу. Інфрачервоні хвилі активно впливають на процес забезпечення шкіри кров'ю та збільшують його інтенсивність, а це є основною передумовою для збереження шкіри красивою, молодою та ніжною. Завдяки глибинному проникненню та видаленню відмерлих клітин та забруднень, шкіра набуває життєвої сили та блиску. Зникає шорсткість шкіри, покращується її еластичність, шкіра стає гладкою та ніжною. Целюліт є желеподібною субстанцією, що складається з накопичень води, жирів і шкідливих речовин. Інфрачервоні хвилі можуть відновити природний баланс шкіри та створити можливість виведення даних речовин з організму у вигляді поту.

 

Урологічні, андрологічні та гінекологічні захворювання.

 У пацієнтів з урологічними захворюваннями знижувалася кількість денних та нічних сечовипускань. Практично за будь-якої урологічної патології пацієнти відчували більш комфортні відчуття. Більшість чоловіків відзначили збільшення числа спонтанних ерекцій, покращення сексуальної потенції та чоловічої копулятивної функції.

 

Проблеми надмірної ваги целюліту. Використання інфрачервоних процедур веде до зростання споживання енергії, у тому числі і на потовиділення, яке спалює калорії (від 900 до 2400 за сеанс). Отже, регулярне використання може допомогти збалансувати вагу.

Калорії, які спалює людина протягом 30 хвилин вправ

Вид спорту......................................................Ккал

  • Марафонський біг.........................................593
  • Плавання........................................................300
  • Біг підтюпцем...............................................300
  • Теніс..............................................................265
  • Їзда на велосипеді........................................225
  • Гольф.............................................................150
  • Ходьба...........................................................150
  • Боулінг...........................................................120

Целюліт є желеподібною субстанцією, що складається з накопичень води, жирів, шкідливих речовин і відходів, вироблених природними процесами організму.

Інфрачервоні хвилі можуть відновити природний баланс шкіри та створити можливість виведення даних речовин з організму у вигляді поту.

ІЧ ванни для жінок. Процес ІЧ ванни має особливе значення для жінок. Під час менструації ІЧ ванна може полегшувати судомні болі за рахунок розслаблення та виведення надлишків води, спричинених затримкою соди. З тих же причин ІЧ ванна благотворно впливає на здорових вагітних жінок. Хоча, у випадках токсикозу або ускладненої вагітності, необхідно проконсультуватися з лікарем до прийняття процедури. Прогрів після пологів послаблює м'язовий біль, очищає тіло та дає молодій матері необхідну усамітнення. В ІЧ ванні повинна підтримуватися низька температура доти, доки жінка не відновиться після пологів.

Теоретично вважається, що менструація більша, ніж просто знищення маткового покриву - це цикл очищення всього організму. Після припинення у жінки репродуктивного циклу тілу необхідно знайти інші шляхи самоочищення від накопичених токсинів. І доки триває таке пристосування організму, відчуватимуться неприємні симптоми менопаузи.

ІЧ ванни для чоловіків. Доведено, що регулярне відвідування інфрачервоної ванни плідно діє чоловічі статеві органи. Завдяки покращенню кровообігу в ділянці таза, повертається колишня чоловіча сила.

 

Інфрачервоне випромінювання – це промені життя!

 

Світло одна із головних умов реалізації життєдіяльності земних організмів. Багато біологічних процесів може протікати тільки під дією інфрачервоного випромінювання. ІЧ випромінювання одна із складових частин звичайного сонячного світла.

Усі живі організми перебувають під впливом сонця та інфрачервоних променів. Без інфрачервоного випромінювання на Землі панував би вічний холод і не виникло життя. Світло як фактор лікування використовувалося ще давніми лікарями Греції та Єгипту. У XX столітті світлотерапія почала розвиватися як частина офіційної медицини. Проте слід зважити на те, що інфрачервоне випромінювання – не панацея.

Інфрачервоне випромінювання – це електромагнітне випромінювання, що займає спектральну область між червоним кінцем видимого світла та мікрохвильовим випромінюванням.

* Оптичні властивості речовин в інфрачервоному випромінюванні значно відрізняються від їх властивостей у видимому випромінюванні.

Передісторія – тисячоліттями всі культури світу визнавали терапевтичну цінність прогрівання тіла для покращення здоров'я, загоєння ран та довголіття. Власне лікувально-профілактичні методи прогріву та способи їх втілення завжди ділилися на 2 види: локальний прогрів хворого органу (рефлектори, розплавлений віск, УВЧ та ін.); тотальний прогрів організму (сауна, фінська лазня, турецька лазня тощо). До недоліків локального прогріву можна віднести те, що глибинне проникнення тепла відбувається тільки на невеликій ділянці, не впливаючи в цілому на організм. До недоліків тотального поверхневий прогрів тіла без проникнення тепла всередину.

Розділ фізіотерапії, що вивчає вплив світлових хвиль на організм, було названо фототерапією. Доведено, що хвилі різного діапазону впливають на організм людини в різних шарах і рівнях, причому інфрачервоне випромінювання має найбільшу глибину проникнення, а поверхневою дією має ультрафіолетове світло.

Інфрачервоне випромінювання має довжину хвилі від 780 до 10000 нм (1мм). У фізіотерапії зазвичай використовуються теплові хвилі в межах від 780 до 1400нм, які можуть проникати в глибину тіла (тканини) людини на глибину до 4 сантиметрів.

Лікувальні ефекти. Під дією інфрачервоного випромінювання відбувається утворення тепла в тканинах, прискорення фізико-хімічних реакцій, стимулюються процеси репарації та регенерації тканин, розширюється судинна мережа, прискорюється кровотік, посилюється ріст клітин, виробляються біологічно активні речовини, лейкоцити прямують до вогнища ураження тощо. Поліпшення кровопостачання та розширення просвіту судин призводить до зниження загального артеріального тиску, підняття всього настрою, поліпшення сну та стану комфорту, психоемоційної та фізичної напруги, м'язової релаксації. Крім перерахованого, інфрачервоне випромінювання має протизапальну дію, стимулює імунну систему і допомагає організму людини боротися з інфекційними агентами.

Таким чином, інфрачервона терапія має наступні властивості: протизапальну; спазмолітичним; трофічним; стимулюючим кровотік; що пробуджує резервні функції організму; дезінтоксикаційним; вираженою біостимулюючою дією.

Говорячи про світлолікування, не можна не згадати основоположника цього розділу фізіотерапії, датського лікаря та вченого Нільса Рюберга Фінзена, який отримав Нобелівську премію за успішне застосування концентрованого світлового випромінювання у лікуванні різних захворювань.

За допомогою його праць з'явилася ймовірність розширити можливості ІЧ світлотерапії з медичною метою, і тільки?

Методика. Інфрачервона світлотерапія буває двох видів: місцева та загальна.

* При місцевому впливі випромінювання піддається конкретна частина тіла пацієнта, а за загальної весь його організм.

Основними показаннями до світлотерапії ІЧ променями є: дегенеративно-дистрофічні захворювання опорно-рухового апарату; наслідки травм, патології суглобів, контрактури, інфільтрати; тривалі хронічні та підгострі запальні процеси, в'ялозаживаючі рани; неврити, невралгії, міалгії; дерматити, дерматози, нейродерміти, наслідки обморожень та опіків, рубці, трофічні виразки; деякі захворювання ЛОР-органів; патології очей.

Протипоказання. За наявності наступних захворювань та станів від лікування інфрачервоним випромінюванням слід відмовитись: гнійні процеси без відтоку вмісту; загострення хронічних захворювань; наявність новоутворень; активна форма туберкульозу; особлива схильність до кровотеч; захворювання крові; вагітність; індивідуальна нестерпність методу.

Прилади світлолікування. На сьогоднішній день існує можливість приймати різні процедури світлолікування як у лікувально-профілактичних закладах, так і в домашніх умовах. Для цієї мети існують ІЧ стаціонарні та портативні апарати. Для лікування в домашніх умовах використовуються портативні апарати, що не потребують особливих умов використання. Незважаючи на це, перед початком самолікування необхідно проконсультуватися з фізіотерапевтом з приводу визначення можливих ризиків для призначення методу лікування, що розглядається, а також вибору певної процедури для кожного конкретного випадку.

Видиме випромінювання (видиме світло) - ділянка загального електромагнітного спектру, що складається з семи (7) кольорів (червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий). Має здатність проникати в шкіру на глибину до 1 см, проте діє, головним чином, через зоровий аналізатор - сітківку ока. Сприйняття видимого світла і складових його колірних компонентів опосередковано впливає на центральну нервову систему і цим на психічний стан людини. Жовтий, зелений і помаранчевий кольори сприятливо впливають на настрій людини, синій і фіолетовий -негативний. Встановлено, що червоний та помаранчевий кольори збуджують діяльність кори головного мозку, зелений та жовтий врівноважують процеси збудження та гальмування в ній, синій гальмує нервово-психічну діяльність. Видиме випромінювання має коротшу довжину хвилі, ніж інфрачервоні промені, тому його кванти несуть вищу енергію. Однак вплив цього випромінювання на шкіру здійснюється головним чином інфрачервоними і ультрафіолетовими променями, що примикають до меж його спектру, що надають теплову та хімічну дію. Так, у спектрі лампи розжарювання, що є джерелом видимого світла, є 85% інфрачервоного випромінювання. Розвиток напівпровідникової технології за останні кілька років призвело до створення ряду приладів медичного призначення з використанням напівпровідникових світлодіодів великої яскравості та різного спектру.

* Клінічні випробування цих приладів показали їх високу ефективність та відкрили додаткові перспективи для технічних рішень у галузі світло- та кольоротерапії.

Система видимих ​​кольорів сонячного спектру: – це сильний болезаспокійливий та протизапальний фактор, де вплив видимих ​​кольорів сонячного спектру активізує захисні реакції, шкіра та тканини очищаються у глибоких шарах, при цьому розширюються кровоносні судини, підвищуються процеси інтенсивності обміну речовин. збалансуються водні обміни.

Сімейний лікар розпише Вам покроково всю лікувальну методику, де буде прописано, на яку область необхідно впливати, якого зазору між апаратом і шкірним покривом потрібно дотримуватися, інтенсивність ІЧ впливу, час проведення сеансу лікування та кількість процедур на курс загальної фізіотерапії.

Курсове лікування складається із 5-20 процедур. Необхідно знати, що під час впливу на область обличчя очі повинні бути захищені спеціальними окулярами, картонними накладками, ватою та іншими способами. Після сеансу на шкірному покриві залишається еритема (почервоніння) з нечіткими контурами, які зникають безслідно через годину після закінчення процедури.

Процедури проводяться 1 чи 2 десь у день, тривалість одного сеансу від 15 до 30 хвилин. Інфрачервону терапію в один день можна доповнювати такими видами фізіотерапії: електротерапія за розділами (чотирикамерна гальванічна ванна, ампліпульстерепія, діадинамотерапія, електросон, франклінізація, міостимуляція, дарсонвалізація та ультратонотерапія); магнітотерапія; ультразвукова терапія; лазерна терапія; масаж.

Стаціонарний апарат ІЧ світлолікування

Поєднання фізичних факторів посилює лікувальну дію та відповідь організму на процедуру, зменшує терміни терапії та прискорює одужання пацієнта в цілому. Не слід поєднувати в один день: ннфрачервону терапію та ультрафіолетове опромінення; гальванізацію та електрофорез.

В один день з ІЧ терапією не проводяться: індуктотерапія; УВЧ-терапія; дециметрова та сантиметрова терапія; лікувальні душі; парафінолікування; грязелікування; лікувальні ванни, у тому числі підводний масаж та витягування хребта.

Вищеперелічені методи мають виражену подразнюючу дію на організм і можуть завдати шкоди здоров'ю пацієнта.

 

Вплив видимих ​​кольорів – це користь чи шкода людському організму?

 

 Адже все, що є в природі, за певних умов є корисним, а за інших обставин завдають шкоди. Наприклад, сонячні промені дуже корисні для нашого організму, але шкідливі при передозуванні. Все-таки не дарма ж колір з найдавніших часів і до цього часу використовувався і використовується для лікування різних захворювань.

Розглянемо видимі кольори сонячного спектру так, як вони розташовуються в ньому, починаючи з червоного кольору: червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий відповідно до приказки шкільних часів: Кожен (червоний) Мисливець (помаранчевий) Бажає (жовтий) Знати (зелений), Де (блакитний) Сидить (синій) Фазан (Фіолетовий).

Червоний колір це найбільш життєдайний і стимулюючий колір, який покращує обмін речовин, стимулює роботу таких внутрішніх органів, як печінка, нирки, надниркові залози, підвищує артеріальний тиск і статеву активність, сприяє загоєнню ран, ефективний при боротьбі з вірусними захворюваннями. Коротше кажучи, саме червоний колір збільшує життєві сили організму. Однак червоний колір може бути шкідливим для людей з підвищеним артеріальним тиском, тривале перебування в червоному кольорі може викликати зворотну реакцію подразнення, стомлюваності та не рекомендується особам з підвищеною чутливістю до червоного кольору.

Помаранчевий колір за своїм впливом на організм людини, та й за довжиною хвилі, близький до червоного кольору. Він покращує настрій, викликає оптимізм, підвищує працездатність, усуває судоми та спазми, особливо бронхоспазми, підвищує апетит, покращує серцеву діяльність, при цьому не підвищуючи артеріального тиску, відновлює психологічний рівновага при депресіях та глибокій апатії і взагалі діє омолоджуюче, викликає бажання діяти та перемагати.

Разом з тим, надмірне захоплення цим кольором може призвести до втоми, дратівливості та почуття постійної втоми. Жовтий колір, як і червоний і помаранчевий кольори, є кольором гарного настрою та радості. Недаремно жовтий колір так любив чудовий художник Вінсент Ван Гог. Цей колір благотворно впливає на нервову систему, шкіру та, що особливо важливо, на очі.

Крім того, він нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, покращує пам'ять та взагалі роботу мозку. Вважається, що жовтий колір навіть ефективно допомагає появі нових незвичайних ідей та лікує безсоння. Передозування цього кольору, як і інших кольорів, може призвести до зворотного ефекту стомлюваності та дратівливості.

Зелений колір також, як і блакитний – це кольори зеленої рослинності та чистого неба, вони дуже корисні для очей. Адже відомо, що імператор Нерон дивився через смарагд, щоби лікувати свої очі. Багато хто вважає, що зелений колір має болезаспокійливі та заспокійливі властивості, він знижує артеріальний тиск, ефективний для лікування невралгії, мігрені, хронічної втоми, нервової перенапруги, підвищує протягом тривалого часу ефективну роботу м'язів. Якихось негативних впливів на організм людини, навіть при тривалому застосуванні зеленого кольору, не відомо. Блакитний колір також, як і зелений, є кольором заспокоєння, умиротворення, зменшує артеріальний тиск, уповільнює пульс і ритм дихання, тобто це колір відпочинку, який знімає стресову напругу, зменшує болі та запалення, і навіть вважається, що зупиняє кровотечу та рекомендується для лікування надзбудження, розсіювання нав'язливих ідей, корисний навіть для лікування алкоголізму. Це колір відпочинку та розслабленості. Але все-таки передозування цього кольору може часом призвести до апатії.

Синій колір також, як і блакитний, діє заспокійливо, але швидше може призвести до пригнічення функцій організму, хоча добре лікує гнійні процеси, ефективний для лікування захворювань легень, шкірних хвороб, жовтяниці, кашлюку. Синім кольором лікують безсоння, шизофренію, істерію, епілепсію. Після емоційних стресів синій колір благотворно впливає відновлення психологічного рівноваги, зменшує нежить, запалення вуха, горла, носа і навіть ефективний при клімаксі. Однак при передозуванні сильніше, ніж блакитний колір може призвести до пригнічення нервової системи.

Фіолетовий колір є найпотужнішим за енергією на організм людини, поєднуючи в собі одночасно ще й м'якість впливу. Він позитивно впливає на функцію селезінки, підшлункової залози та гіпофіза, тому нормалізує збудливі та гальмівні процеси, підвищує захисні сили організму, знижує почуття голоду і навіть гармонізує функцію лівої та правої півкуль головного мозку людини. Зрозуміло, що передозування фіолетового кольору призводить до значно більш вираженої реакції гальмування нервової системи, ніж передозування блакитним кольором.

 

Вплив змішаного світла (тобто комбіноване світло)

 

Приклад № 1: Змішане світло складається з червоного та синього світла та може бути використане для покращення мікроциркуляції, підвищення еластичності шкіри, стимулює проліферацію колагену, т.ч. компклесно застосовується видалення зморшок, розгладжування шкіри. Червоне світло застосовується для омолодження шкіри, відбілювання шкіри, видалення акне, відновлення шкіри, а синє світло застосовується для видалення запалень шкіри, видалення вугрів та прищів. Комбінація червоного та синього світла застосовується для зменшення серйозних запалень акне та жирної шкіри, період лікування становить від 15 до 20 хвилин за один раз. Червоний та синій спектр – це дводіапазонне світло, яке поєднує ефективність світлолікування обох діапазонів, що особливо корисно при лікуванні вікової шкіри з наявністю підвищеного саловиділення та комедоноутворення, а також комбінація світла впливає на звуження розширених пір.

Приклад № 2: Змішане світло складається з червоного та зеленого світла і може бути використане для омолодження + лікування ушкодженої, а також з поверхневими судинними змінами шкіри, т.ч. для терапії набряків. Зелений спектр застосовується для ушкодженої та набряклої шкіри з поверхневими судинними змінами. Даний спектр передає клітинам шкірного покриву енергію, яка стимулює та активує репаративну функції. Суха, зневоднена, схильна до лущення шкіра з наявністю куперозу, еритрозу та телеенгеостазій, а також наявністю набряків і темних кіл орбітальної зони.

Зелений спектр сприяє поліпшенню імунітету шкіри, нейтралізує негативну напругу, сприяє заспокоєнню та емоційній збалансованості, знімає напруження та стимулює лімфодренаж. Червоний та зелений спектр – це дводіапазонне світло, при його використанні виходить подвійний ефект, де воно особливо якісно впливає на вікову шкіру (тобто покращується колір обличчя, тонус шкіри та усувається зморшки), а також за рахунок зеленого спектру покращується стан поверхневих судинних. змін, захисні функції шкіри та посилюється лімфодренаж.

Приклад № 3: Змішане світло складається з синього та зеленого світла і може бути використане для якісного лікування жирної тобто. проблемної, а також шкіри з наявністю акне + лікування ушкодженої, з поверхневими судинними змінами шкіри та терапії набряків.

Синій спектр при проникненні в шкіру нормалізує процеси саловиділення, видаляє небажані червоні плями в області рубця. У свою чергу, зелений спектр сприяє відновленню пошкодженої капілярної сітки.                            Синє та зелене – це дводіапазонне світло, яке може якісно прискорювати основні процеси загоєння постакне.

Приклад № 4: Змішане світло складається з червоного, синього та зеленого світла та може бути використаний для омолодження жирної т.ч. шкіри з наявністю акне з поверхневими судинними змінами шкіри, терапія набряків, збільшує енергію клітин у правильній послідовності, ефективно прискорює метаболізм і кровообіг, покращує трофіку тканин.

 

Ароматерапія – це найефективніший спосіб зміцнення здоров'я

 

Ароматерапія – метод на організм ефірних масел, одержуваних з рослин. Це один із найприємніших і доступних способів відновлення та зміцнення здоров'я. Для того щоб практично отримати 1 (одну) краплю натуральної ефірної олії, потрібно від 3 до 50 кг рослинної сировини. Саме це і визначає цінність та вартість ефірної олії. Ефірні олії нетоксичні, не мають побічних ефектів, стимулюють процеси саморегуляції в організмі, не викликаючи звикання до них, стає зрозумілим зростаючий інтерес до ароматерапії, цього унікального, ефективного та безпечного методу оздоровлення. та омолодження організму. Одна єдина ефірна олія може включати більше 150 різних ізольованих хімічних речовин, які в залежності від обставин, можуть впливати на організм людини по-різному. Цим пояснюється характерне для ефірних олій різноманіття терапевтичних властивостей. Абсолютно всі натуральні ефірні олії практично мають бактерицидну, антисептичну та протизапальну дію, позитивно впливають на нервову систему, на емоції, психічне здоров'я та механізм саморегуляції в організмі.

Більше половини ефірних олій швидко усувають дефекти шкіри після опіків і травм, мають знеболювальну дію, є еротичними стимуляторами, благотворно впливають на функції та стан органів дихання, нормалізують функції та стан органів кровообігу. Одна третина ефірних олій цілюще впливають на систему травлення, відновлюють функціональне та тканинне здоров'я видільних систем організму, очищають організм від шлаків, нейтралізують отрути, відновлюють та підвищують активність імунної системи, оптимізують роботу залоз внутрішньої секреції, нормалізують гормон.

Ароматерапія – впливом геть організм людини.

- Освіжаюче: ефірні олії ялиці, безсмертника, м'яти кучерявої, лаванди, мандарину, апельсина, лимона та м'яти перцевої.

- Очищувальне: ефірні олії герані, лаванди, апельсина, троянди, лимонника, мускатника, шавлії, розмарину та лимону.

- Стимулююче: ефірні олії лимона, безсмертника, коріандру, мускатника, лаванди, гвоздики, м'яти перцевої, вербени, розмарину, ісопу та ялівцю.

- Гармонуючі: жасмину, майорану, мандарину, мімози, троянди, апельсину, сандалу та герані.

- Розслаблюючі: базиліка, безсмертника, ромашки, лаванди, меліси, мімози, апельсина, троянди, сандала, кедра та ванілі.

 - Заспокійливі: кропу, жасмину, ромашки, меліси, ванілі та герані.

- Чуттєве: бергамота, герані, жасмину, кардамону, мандарину, троянди та сандалу.

- Анти стресове: герані, жасмину, коріандру, лаванди, мімози, бергамота та пачулі.

- Жіночі ефірні олії (підсилюють жіночий початок): бергамота, герані, фіалки, лаванди, лимонника, майорану, мандарину, дудника, троянди та розмарини.

- Чоловічі ефірні олії (підсилюють чоловічий початок): базиліка, кардамону, меліси, кедра, мускатника, анісу, пачулі та сандала.

Терапевтичні властивості ефірних олій.

Ефірні олії мають ряд цілющих властивостей. Вони успішно застосовуються при різних нездужання та хворобливих явищах, допомагають подолати неприємні відчуття.

- Знижена захисна реакція організму – ефірна олія материнки.

- Почуття страху – ефірні олії валеріани, бергамоту, ірису, ванілі, коріандру, лаванди, базиліка, меліси, мімози, мускатника та шавлії.

- Пригнічений стан – сосни, лаванди, мімози, апельсина, материнки, мускатника, базиліка, ванілі, лимона, полину та чебрецю.

- Відсутність апетиту – фенхелю, ромашки, мандарину, апельсина, материнки, шавлії та чебрецю.

- Депресія – бергамота, герані, лаванди, мімози, вербени та іланг – іланг.

- Задишка - сосни, лимонника, мандарина, апельсина, розмарину, кедра та лимона.

- Вугрі, вугрі - лаванди, шавлії і ялівцю.

- Виснаження організму, втома - ялиці, герані, лаванди, майорану, мускатника, гвоздики, апельсина, розмарину, шавлії, чебрецю, кориці, лимона, ялівцю та ісопа.

- Бронхіт – евкаліпта, ялиці, розмарину, шавлії, чебрецю, лимона та чебрецю.

- Застуда – евкаліпта, фенхелю, розмарину, шавлії та чайного дерева.

- Кашель – анісу, евкаліпту, фенхелю, ромашки та чайного дерева.

- Грип – евкаліпта, фенхелю, ялиці, ромашки, м'яти кучерявої, лаванди, м'яти перцевої, розмарину, шавлії, чайного дерева, чебрецю, кориці, лимона та апельсина.

- Головний біль – базиліка, евкаліпта, ромашки, лаванди, майорану, м'яти перцевої, розмарину та лимону.

- Порушення серцевої діяльності – анісу, меліси та розмарину.

- Порушення кровообігу – лаванди, меліси, мускатника, розмарину, чебрецю та лимона.

- Укуси комах – ромашки, лаванди, шавлії, сассафрасу, чебрецю, лимона та чебрецю.

- Сверблячка, короста – ромашки, лаванди, чебрецю та лимона.

- Мігрень – базиліка, евкаліпта, ромашки, лаванди, майорану, м'яти перцевої, розмарину та лимону. - Отит – ромашки, лаванди та шавлії.

- Контузія – лаванди та розмарину.

- Ревматизм – лаванди, гвоздики та ялівцю.

- Безсоння – базиліка, лаванди та іриса.

- Слабкість (неврастення) – ялиці, герані, лаванди, м'яти перцевої, розмарину, шавлії та лимона.

- Пітливість – розмарину, шавлії та чебрецю.

- Перевтома – лаванди, меліси, мімози, мускатника, м'яти перцевої, розмарину, шавлії, лимона та чебрецю.

- Недуги, спричинені зміною погоди – м'яти, мускатника та розмарини.

- Сонячні опіки – ромашки, лаванди, розмарину та шавлії.

- Пошкодження, травми шкірного покриву – лаванди, меліси, мімози, мускатника, м'яти перцевої, розмарину, шавлії та лимона.

- Запалення ясен – фенхелю, ромашки, лаванди, чебрецю, лимона та лепехи.

- При захворюваннях травного тракту – троянди, шавлії, лаванди, лепехи та м'яти.

- При захворюваннях нирок, сечовивідних шляхів, печінки та жовчовивідних шляхів

- М'яти, лаванди, троянди та лепехи.

- При функціональних порушеннях нервової системи – троянди, м'яти, герані та лаванди.

- При початкових проявах атеросклерозу – лаванди.

Механізм дії ароматерапії полягає в наступному:

- При вдиханні ефірні олії впливають через органи нюху на нервову систему, при цьому нюх впливає на різні наші емоції, загальний настрій, мотиваційну діяльність. Розподіл ароматів на ноти (парфумери поділяють всі аромати в залежності від їх летючості та властивостей на три ноти – верхню, середню та нижню). В ароматерапії діє той самий принцип. Крім того, що аромат кожної ефірної олії традиційно розкладається на три ноти, у кожної ефірної олії в ароматі домінує якась певна нота. Ось залежно від цієї домінуючої ноти всі ефірні олії діляться на три категорії: олії верхньої ноти, олії середньої ноти та олії нижньої ноти.

Кожна з 3-х нот впливає на організм людини.

Верхня нота відповідає за тонізування, середня – за рівновагу, а нижня – за розслаблення. Якщо розглядати організм людини та ефіроолійну рослину з точки зору їх взаємодії, то простежуються деякі цікаві закономірності:

Верхня нота пов'язана з верхньою частиною тіла людини, ефірна олія цієї ноти видобувається з верхньої частини рослини (квітки, листя, плоди тощо). Вона також називається "нотою голови". Властивість верхньої ноти – тонізування. Сюди відносяться органи почуттів та концентрація уваги. Верхню ноту мають такі рослини: - як цитрусові, розмарин, евкаліпт, лимонна меліса, чебрець і т.д.

Середня нота пов'язана з так званою середньою частиною тіла людини – її тулубом, ефірна олія цієї ноти видобувається із середньої частини рослини (стебло, листя). Вона також називається "нотою серця". Властивість середньої ноти – рівновага. Сюди відносяться – дихання (легкі), кровообіг (серце), асиміляція (печінка), імунітет (селезінка). Середню ноту мають такі рослини: - як іланг-іланг, герань, лаванда, жасмин, шавлія мускатна і т.д. 

Нижня нота пов'язана із нижньою частиною тіла людини. ефірна олія цієї ноти видобувається з нижньої частини рослини (стебло, коріння). Вона також називається "базовою нотою". Властивість нижньої ноти – розслаблення. Сюди відносяться - травлення (ЖКТ), очищення від шлаків (ЖКТ), ріст (статеві залози). Нижню ноту мають такі рослини: - як почувлі, ялівець, фенхель, базилік тощо.   

           

Механізми вплив на організм

Розрізняють три можливі механізми дії ароматерапії:

- Фармакологічний: після застосування ефірних олій в організмі відбуваються хімічні зміни, викликані взаємодією компонентів ефірних олій з гормонами, ферментами, кислотами організму та ін факторами;

- Фізіологічний: ефірні олії надають стимулюючу або заспокійливу, відновлюючу дію на органи або тканини організму, причому в цьому процесі може бути задіяна нервова система;

- Психологічний: внаслідок вдихання ароматів ефірних олій виникає індивідуальна (свідома або підсвідома) відповідь організму на запах. Емоційна реакція, своєю чергою, може викликати психічні чи фізіологічні зміни у організмі.

 

Далекі інфрачервоні промені та іони (аніони)

 

Інфрачервоні промені випромінює кожну теплу істоту. Це безпечні промені, які є натуральними. Сонце є найбільшим джерелом інфрачервоних променів. ІЧ промені – це безпечні промені, які ми випромінюємо та приймаємо протягом усього життя. Такі промені дають максимально корисну електромагнітну енергію. Коли резонансна частота знаходиться в межах 6-15 мікрон, то вона є найбільш корисною.

Порівняно з ультрафіолетом та іншими різними хвилями, інфрачервоні промені мають позитивний вплив на все живе на нашій землі. Ці хвилі зігрівають тіло, активують водяні молекули на клітинному рівні. Синтез ферментів формується з допомогою інфрачервоних променів, тому такі випромінювання комплексно застосовують у медицині.

Мало хто знає, що іони (аніони) – це частинки повітря. Але особливість у тому, що вони мають негативний заряд. Створюються молекули аніону шляхом відокремлення частинок від сонячного світла, повітря чи води, молекули яких рухаються. Ці частинки надають нам бадьорість, енергію, загалом, просто окриляють у переносному значенні цього слова. За рахунок великої кількості аніонів у повітрі кожна людина відчуватиме приплив сил та чистоту розуму.

Аніони - це "повітряні вітаміни", саме так прийнято називати ці фантастичні молекули. Ліси, пляжі, гори – це довкілля величезної кількості «повітряних вітамінів», тому такий відпочинок в екологічно чистих місцях на природі так цінується серед міських жителів. Аніони настільки фантастичні частинки, що можуть перемогти будь-яку неприємність у вигляді бактерій, пилу, вірусів. Вони проникають всередину і заповнюють собою простір, в результаті людина, яка застуджена, може відчути поліпшення здоров'я та життя нових клітин. Не важко зрозуміти, що якщо кількість аніонів збільшується, то повітря стає чистішим і свіжішим. Мікроби вмирають і корисні властивості збільшуються. Ставлення між аніонами та здоров'ям людини вже не перше століття цікавить вчених усього світу. Залежність цих двох параметрів велика, але тонкощі перетворення все ж таки не відомі. Існує думка, що певна кількість аніонів може повністю знищити мікроби, відповідно, якщо людина хвора, то при певній кількості попадання аніонів до неї в організм, вона зможе перемогти недугу. Аніони, безперечно, фактор, який покращує та підтримує здоров'я кожного з нас. Прогулянки чистим повітрям насичують організм чистими молекулами і тіло очищається від забруднень і шлаків. Інфрачервоні промені – це найкращі джерела аніону. Не кожен такий промінь може дати хорошу молекулу. Тільки далекі ІЧ промені можуть містити велику кількість аніонів.

Безліч іонів потрапляють у повітря ззовні, але саме аніони є найякіснішими та найкориснішими. Здорове життя прямо пропорційне кількості аніонів у нашому організмі. Аніон корисний організму людини за деякими ознаками своєї структури. По-перше, аніони зміцнюють автономні нерви, природно захищаючи та відновлюючи їх функції. По-друге, колаген, присутній в організмі, стає сильнішим і міцнішим. По-третє, метаболізм врегулюється та покращить у рази працездатність. По-четверте, відбувається значне збільшення показників якості самої імунної системи, вона зміцнюється і стає менш уразливою до мікробів.

Негативно заряджені іони. Повітря - це суміш газів, що формує захисну оболонку навколо Землі, яку називають атмосферою. Повітря необхідне життя Землі - для дихання й у харчування рослин. Повітря також захищає поверхню Землі від небезпечного ультрафіолетового випромінювання Сонця. Повітря складається з азоту – 78%, кисню – 21%, інших газів – 1%. У атома кисню у зовнішній оболонці 6 електронів. Для того, щоб стати стійким, йому необхідно наповнити свою оболонку ще двома електронами, тому молекула кисню повітря легко приєднує до себе 1 або 2 вільних елементів, іонізується і перетворюється на аероіон (аніон) кисню негативної полярності. Іонами називаються атоми або молекули, що втратили або приєднали електрон, через що отримали позитивний чи негативний заряд. Через війну втрати чи приєднання однієї чи кількох електронів атом стає іоном. Усі іони – електрично заряджені частинки.

Заряд в іоні виникає через те, що кількість позитивно заряджених протонів та негативно заряджених електронів стає різною. Атом, що втратив електрон, стає позитивно зарядженим іоном - катіоном. Атом, який придбав електрон, стає негативно зарядженим іоном – аніоном. В аніон більше електронів, ніж протонів. Негативні іони кисню, дрейфуючи і дифузуючи на всі боки, потрапляють у дихальні шляхи і далі в організм людини, де запускають ланцюг біохімічних реакцій, що призводить до позитивного лікувального ефекту.

Численними дослідженнями доведено, що іонізація повітря сприяє кращому засвоєнню організмом людини вітамінів та мінералів, у тому числі важливого мінералу такого як кальцію, який необхідний для життя людини, а також допомагає попередити захворювання серцево-судинної системи, нормалізує обмін речовин та мікроциркуляцію; покращує реологію (плинність) крові, лімфи та міжклітинної рідини. Атмосферне повітря завжди містить одночасно негативні та позитивні частинки.

Основним джерелом цієї природної іонізації є присутні в атмосферному повітрі:

- Газоподібні продукти розпаду радію і торію, що знаходяться в повітрі. Їхня еманація, яка у свою чергу безперервно розпадається, викликаючи дисоціацію повітряних молекул, породжуючи негативно заряджені молекули кисню, які називаються легкими аероіонами.

- Гамма-випромінювання радієвих солей, що знаходяться в поверхневому шарі земної кори в незначній кількості. Встановлено, що майже всі кам'яні породи є радіоактивними. Природні води містять солі радіоактивних речовин.

- Сонячна радіація.

- Ультрафіолетове світло Сонця.

- Фотоелектричний ефект Столетова-Гальванса.

- Космічні промені. - електричні розряди в атмосфері (блискавки, розряди на вершинах гір).

- Дроблення та розпорошення води над водоспадами, поверхнею моря під час прибою та припливу, морської бурі, при дощі – це балоелектричний ефект.

- Трибоелектричний ефект – взаємне тертя піщин, частинок пилу, снігу, граду.

- Гниття органічних речовин, різноманітні хімічні реакції, що протікають на поверхні ґрунту, випаровування води.

- У гірському повітрі біля водоспадів, бурхливих річок, на морському березі під час інтенсивного прибою, кількість легень негативно заряджених різко зростає. Достатньо протягом кількох хвилин побути у негативно іонізованому повітрі, як електричний потенціал всіх клітин організму починає зростати і потім довго тримається на досягнутому рівні. Отже, електростатичним «багажем» організму можна керувати. Під впливом кисню негативної полярності змінюється якість функцій органів та загальний нервово-психічний стан організму людини. Численні спостереження показують, що іонізація негативної полярності різко покращує фізіологічний стан організму людини, тоді як переважання позитивних зарядів при дефіциті негативних, виявляється йому шкідливим.

Перебування в атмосфері, насиченій аніонами:

- Покращує склад крові;

- Нормалізує дихання;

- Підвищує обмін речовин;

- Стимулює зростання;

- Активізує гормональну систему;

- Аероіонізація має універсальність дії.

Численні електрометричні спостереження показали, що в 1смЗ повітря:

- Лісових масивів і луків міститься від 700 до 1500 аніонів в 1смЗ;

- заміське повітря містить до 1000 аніонів на 1смЗ;

- Повітря великих міст від 150 до 200 аніонів в 1смЗ;

- у житлових приміщеннях їх кількість падає до 25 аніонів на 1смЗ, такої кількості ледве вистачає для підтримки життєвого процесу.

Аніони швидкорухливі. Середня швидкість їхнього руху дорівнює 1-2см/сек. Рухливість негативно зарядженого іона перевищує рухливість позитивно заряджених іонів у сотні разів. Визнання іонізації повітря як показник біологічної повноцінності його - це важливе завоювання сучасної науки. Наявність електричних зарядів у повітрі – одна з необхідних умов нормального розвитку високоорганізованого життя.

 

Відомості про інфрачервоне та аніонне випромінювання (іонізація повітря)

Атмосфера Землі пропускає інфрачервону енергію у діапазоні приблизно 7-14мкм. Коли Земля прогрівається, вона випромінює ІЧ промені у смузі приблизно 7-14мкм з піком 10 мкм. Інфрачервоні хвилі за довжиною було прийнято розділяти на 3 діапазони: ближній (від видимого світла) – 0,74-1мкм, середній – 1,4-3мкм та дальній – 3-50мкм.               

Ще їх називають короткими, середніми та довгими хвилями.

Інфрачервоне випромінювання має дві важливі характеристики довжину хвилі та частоту випромінювання. На думку багатьох співробітників медицини, інфрачервоне випромінювання позитивно діє на організм, якщо довжина її хвилі не перевищує довжини хвилі, що виділяється самою людиною. Людський організм випромінює інфрачервоні хвилі в діапазоні від 2,5 до 25мкм із піком випромінювання на довжині хвилі 9,3-10мкм.

Тому можна отримати явище, зване "резонансним поглинанням", при якому зовнішня енергія активно поглинатиметься тілом. Оскільки інфрачервоне випромінювання з довжинами хвиль приблизно від 3 до 9мкм проникає як під шкіру людини, а й на клітинний рівень, запускаючи там ферментативну реакцію. Внаслідок цього впливу підвищується потенційна енергія клітин людського організму, і з них йтиме незв'язана вода, а також підвищуватиметься діяльність специфічних клітинних структур, зростатиме рівень імуноглобулінів, збільшуватиметься активність ферментів та естрогенів, відбуватимуться й інші біохімічні реакції. Це стосується всіх типів клітин організму та крові. Терапія інфрачервоними променями широко застосовується у Китаї. Місцева терапія «qi gong» використовує всі принади далекого інфрачервоного випромінювання. Все це тому, що такого виду хвиля легко проникає через шкіру і здатна виводити токсини і зайві мікроби з організму. При космічних перельотах стимулювання ІЧ променями - один із способів збереження здоров'я кровоносних судин та серця астронавтів. Таких висновків дійшло дослідження NASA.

Лікувальна дія інфрачервоного випромінювання усуває проблеми при:

  1. Порушення серцево-судинної діяльності;
  2. Захворювання нирок;
  3. Порушення циркуляції крові;
  4. Захворювання м'язів та суглобів;
  5. Простудні захворювання;
  6. Вухо, горло, ніс;
  7. Проблеми зайвої ваги;
  8. Целюліт;
  9. Опіки шкіри;

10.Розлади нервової системи;

  1. Імунна система;
  2. Травми та післяопераційний період;
  3. Порушення травлення;
  4. Косметика (вугровий висип, прищі, кропив'яний висип, лупа, покращується колір обличчя, розгладжуються зморшки).

Крім того, низка наукових лабораторій США (Dr, Masao Nakamura «О&P Medical Clinik», Dr. Mikkel Aland "Infrared Therapy Researches" та ін.) повідомляють про отримані в ході досліджень ефекти далекого інфрачервоного випромінювання: пригнічення росту ракових клітин; знищення деяких видів вірусу гепатиту; нейтралізація шкідливого впливу електромагнітних полів; лікування дистрофії; підвищення кількості інсуліну, що виробляється, у хворих на діабет; нейтралізація наслідків радіоактивного опромінення; звернення цирозу печінки; лікування або значне поліпшення стану при псоріазі.

Сучасні дослідження в галузі біотехнологій показали, що саме далеке інфрачервоне випромінювання має виняткове значення у розвитку всіх форм життя Землі. З цієї причини його називають також біогенетичними променями або променями життя. Наше тіло саме випромінює довгі інфрачервоні хвилі, але воно саме потребує також і постійного підживлення довгохвильовим теплом. Якщо це випромінювання починає зменшуватися чи ні постійної підживлення ним тіла людини, то організм зазнає атак різних захворювань, людина швидше старіє на тлі загального погіршення самопочуття.

Дальнє інфрачервоне випромінювання нормалізує процес обміну та усуває причину хвороби, а не лише її симптоми.

Комплексні дослідження з вивчення застосування проникаючого далекого інфрачервоного випромінювання тривають у всьому світі.

 

Виробничо-технічний центр

Партнерська Платформа УІТ КІТ

Створення сучасного авторського обладнання

Контактна особа (поле завдання проекта)

Кононенко Сергій Вікторович

info.ptc-uit.kit@ukr.net

+380682487274 (KyivStar/Viber)

+3800660088849 (Vodafone/WhatsApp)

 

 

читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Варианты доставки

Самовывоз

Повернення і обмін
Відповідно до закону України «про захист прав споживачів» ви можете протягом 14 днів з моменту покупки повернути або обміняти товар, придбаний в магазині, за умови виконання всіх норм передбачених законом. Умови обміну / повернення товару належної якості стаття 9. Відповідно до закону України «про захист прав споживачів»: споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня покупки. споживач (термін вживається в такому значенні згідно статті 1. п.22 закону України «про захист прав споживачів») – фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника. обмін або повернення товару належної якості провадиться: якщо не використовувався; якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики; на підставі розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром. умови обміну / повернення товару неналежної якості стаття 8. Згідно із законом України «про захист прав споживачів»: в разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та в строки, встановлені законодавством, має право вимагати безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк. вимоги споживача, передбачених цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.

читать дальше свернуть
Покупатели этого товара также интересовались
ТОП
продажи
Цену уточняйте
в наличии
ТОП
продажи
Цену уточняйте
в наличии
ТОП
продажи
Цену уточняйте
в наличии
ТОП
продажи
Цену уточняйте
в наличии

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти