Каталог товаров

Мотоблок ДТЗ 570БН от производителя. Бесплатная доставка на дом

в наличии
27 851,70 грн. /шт
Купить в один клик
з 1 отзыва, 100% положительных
Регион: Украина, Кировоградская обл., Кропивницкий
Написать продавцу
Проверенный поставщик
На Агробиз
8 Лет
Время ответа:
менее суток
Описание товара

Мотоблок ДТЗ 570Б укомпонований за класичною схемою з повздовжнім розташуванням 4-тактного бензинового двигуна, безпосередньо зістикований із коробкою передач, оснащений потужним редуктором із конічними шестернями. За габаритами, вагою та технічними характеристиками він знаходиться у центрі лінійки універсальних садово-городніх мотоблоків середнього класу ДТЗ. У конструкції даної моделі із шестерним приводом є свої переваги, у числі яких:

  • вся чимала потужність двигуна (7 к. с.) без втрат передається на КПП і далі на ґрунтофрезу;
  • коробка передач нова, тришвидкісна, з додатковою зниженою передачею, у мотоблоках інших марок не трапляється;
  • наявність надійного приводу в поєднанні з 3-швидкісною коробкою передач надала можливість встановити транспортні колеса більшого діаметру;
  • На мотоблоці встановлюється ґрунтофреза із ширшим захопленням і можливістю регулювання ширини захоплення.

Додаткова знижена передача дає відчутну перевагу в тому плані, що в разі необхідності на ній можна рухатися полем спокійно й розмірено, а не бігти зі швидкістю 5–7 км/год, ледве-ледве встигаючи, як за багатьма мотоблоками інших марок.

Водночас даний мотоблок, як і інші його побратими, може бути використаний під час обробки ґрунтів будь-якої категорії і стану, за винятком кам'янистих або їм подібних, здатних пошкодити ножі ґрунтофрези. Завдяки потужності, компактності і високій маневреності, мотоблок ДТЗ 570Б є дійсно універсальним. Він прекрасно культивує ґрунт не тільки на плоских великих ділянках, але й у місцях, куди складно або неможливо заїхати трактором, у тому числі біля парканів, стовпів, стовбурів дерев, між шпалерами виноградників, під кущами, на грядках, на квіткових клумбах тощо. Найбільш ефективний він для обробки полів розміром від 20 соток до 1 гектара або садів і виноградників від 1 до 2–3 гектарів.

У повному обсязі переваги й особливості конструкції мотоблока ДТЗ 570Б описані нижче.

Отже, спочатку подивимося докладніше, у чому ж вигода від нової коробки передач, що має не дві, а три передачі для руху вперед і одну передачу назад. Під час роботи з підгортачем, картоплесаджалкою або іншим подібним навісним обладнанням, головне – не висока швидкість, а точність і стабільність. Саме їх і забезпечує нова коробка. Перша знижена передача відповідає швидкості руху 2,0–2,2 км/год. Це оптимальний варіант: не дуже швидко, але й не занадто повільно. У той час як у багатьох інших мотоблоків цього класу швидкість на першій передачі становить 4,5–6 км/год.

Ґрунтофреза на першій передачі буде обертатися зі швидкістю майже 25 об/хв і розбивати ґрунт на досить великі фрагменти, що забезпечують хорошу вентиляцію і збереження вологи.

До того ж можливість обрати відповідну швидкість для різних умов не тільки робить працю мотоблоком набагато якісніше й комфортніше, але й подовжує термін служби мотоблока завдяки оптимізації навантаження на двигун і трансмісію. Друга передача відповідає швидкості обертання фрези 45–50 об/хв, прекрасно підходить для культивації багатьох типів ґрунтів, які за такої умови розбиваються на грудки середньої фракції. Швидкість руху на транспортних колесах на другій передачі становить 3,5–4,0 км/год.

Третя передача надає максимальну частоту обертання валу редуктора — 65 об/хв і більше. У цьому режимі культивації ґрунт розмелюють фрезою на найдрібніші фрагменти. Це потрібно, наприклад, коли треба перемолоти разом із ґрунтом рослинні залишки або отримати особливо м'який верхній шар для посіву насіння. Також третя передача найбільш часто використовується у разі виконання транспортних операцій, оскільки швидкість руху на ній може досягати 5,5–6,0 км/год.

Як ми вже зазначили, силовий агрегат мотоблока укомпонований за класичною схемою з поздовжнім розташуванням двигуна й потужним редуктором із конічними шестернями. Двигун бензиновий, 4-тактний, з повітряним охолодженням. Потужність двигуна 7,0 к. с. (5,2 кВт), цього більш ніж достатньо для культивації багатьох типів ґрунтів, за винятком кам'янистих. Навіть якщо в ґрунті присутні рослинні залишки або бур'яни, вони без проблем подрібнюються роторною ґрунтофрезою. Головне — вчасно очищати ножі фрези.

Бензиновий двигун із повітряним охолодженням простий за конструкцією, недорогий і відрізняється легкістю запуску, у тому числі і за низької температури повітря. Водночас він досить витривалий, щоби довгий час працювати з повним навантаженням, хоча в дуже спекотну погоду потребує періодичних зупинок для охолодження. До речі, найбільш нагріта частина силового агрегату – глушник: він закритий захисною решіткою, щоб уникнути опіку у разі випадкового торкання.

Металевий паливний бак має місткість 3,5 літри, цього цілком достатньо для роботи протягом 6–7 годин за номінального навантаження або 2–3 години в режимі максимального навантаження. Горловина бака забезпечена надійною кришкою з нарізним кріпленням. У кришку вбудований сапун, який вирівнює тиск у баку в міру його спустошення. Також у горловині бака міститься сітчастий полімерний фільтр, що виключає потрапляння в бак сторонніх предметів і піщинок у процесі заправки паливом.

Двигун оснащений ефективним двоступінчастим повітряним фільтром із масляною ванною і змінним поролоновим фільтруючим елементом. За умови своєчасного промивання фільтруючого елементу й заміни масла в масляній ванні, цей фільтр забезпечує безперебійну й довгострокову роботу двигуна навіть у сильно запиленій атмосфері.

Транспортні колеса оснащені пневматичними шинами з високим протектором типу «ялинка». Вони встановлюються на вал редуктора за допомогою несиметричних маточин і фіксуються шплінтами від осьового зсуву. Переставляючи колеса різними сторонами і фіксуючи шплінтами в різних отворах на валу, можна отримати три розміри колії: 315, 420 і 530 мм. Це значно розширює можливості мотоблока. Наприклад, коли треба працювати у вузьких просторах між грядками, можна встановити мінімальну колію, а для транспортних робіт – максимально широку.

Корпус редуктора литий, чавунний, високої міцності, прекрасно витримує вплив згинаючих і крутних навантажень. Вал редуктора, на який встановлюється фреза або транспортні колеса, має шестигранний перетин, тому абсолютно виключений проворот фрез і коліс навіть у разі високих навантажень. До речі, для зниження пробуксовки при роботі з навісним обладнанням на пухких ґрунтах, можна пневматичні транспортні колеса замінити на металеві ґрунтозацепи.

Роторна фреза, що встановлюється замість транспортних коліс, складається з двох півфрез – правої й лівої. На кожній півфрезі по чотири секції ножів (у кожній секції 4 ножі). Разом – 32 ножі з вуглецевої конструкційної сталі високої твердості. Діаметр ротора фрези 360 мм. Півфрези виконані розбірними, тобто можна, в залежності від умов роботи, встановити 2, 3 або всі 4 секції за вибором і отримати три варіанти ширини захоплення: 580, 870 і 1160 мм. Це дозволяє не тільки поліпшити маневреність, але і зменшити витрату палива. У будь-якому випадку, форма ножів і розташування їх на маточинах на плавній спіралі забезпечує плавну безударну роботу фрези й рівномірне подрібнення ґрунту на всій ширині захоплення.

Для безпеки оператора, захисту його від грудок ґрунту й каменів, що летять з-під ґрунтофрези, яка обертається, а також для запобігання потрапляння сторонніх предметів у ротор ґрунтофрези, вона закрита зверху захисними крилами. Оскільки ширина ґрунтофрези може змінюватися, крила зроблені складеними, двосекційними, щоби з вузьким варіантом ґрунтофрези вони не заважали роботі й не пошкоджували рослини.

У задній частині рами мотоблока встановлено причіпний пристрій (зчіпка) для під'єднання навісного обладнання або спеціального транспортного вантажного причепа. Це потужна неповоротна горизонтальна скоба з фіксацією навісного обладнання вертикальним шворнем і можливістю регулювання за кутом установки навішування. На це зчеплення можна встановлювати підгортач, плуг або плоскоріз, а також приєднати саджалку або копалку.

Під час роботи ґрунтофрезою в зчеплення встановлюється обмежувач глибини обробки (часто його називають «глибиномір»). У разі руху вперед на робочому ходу він не дає роторній фрезі зануритися в ґрунт глибше необхідного. Одночасно він є прекрасною опорою під час стоянки, виключає можливість випадкового перекидання або перевертання мотоблока.

У передній частині рами мотоблока приварений трубчастий бампер із ручкою для перенесення й навантаження. На бампері закріплена відкидна передня опора, яка використовується під час стоянки мотоблока. У процесі роботи ця опора забирається в підрамний простір і абсолютно не заважає руху. Бампер може використовуватися для транспортування півфрез до місця культивації – діаметр труби відповідає посадковому розміру маточини й має отвори для шплінтів.

Для приводу активної задньої навіски (косарки, обприскувача тощо) або для використання мотоблока в якості силового приводу для різного стаціонарного обладнання, наприклад, зернодробарки, електрогенератора або водяної помпи, є шпонковий вал відбору потужності діаметром 18 мм і довжиною 24 мм. У неробочому стані цей вал закривається спеціальним захисним ковпаком.

Управління мотоблоком здійснюється за допомогою трапецеїдального керма, на якому розміщені рукоятки і важелі заднього ходу і зчеплення: металеві, міцні, відрегульовані на заводі на необхідне зусилля спрацьовування, але за необхідності це регулювання можна відкоригувати.

Рукоятки керма полімерні, м'які, з антифрикційним рифленням, дозволяють надійно утримувати кермо навіть в умовах підвищеної вологості. Водночас вони відчутно пом'якшують вібрацію, що йде від працюючої ґрунтофрези. На лівій ручці розташований важіль аварійного відключення двигуна (зверху) і важіль зчеплення (знизу). На правій ручці розташовані важелі включення заднього ходу і регулювання подачі палива («ручний газ»), необхідне зусилля для повороту якого налаштовується спеціальним затискним гвинтом-баранчиком.

Кермо мотоблока регулюється за висотою й за кутом повороту щодо поздовжньої осі мотоблока. Регулювання здійснюється швидко, без застосування інструментів: досить відпустити затискні гвинти і виставити потрібне положення керма, а потім затиснути гвинти. За необхідності кермо можна розгорнути на 180°.

Мотоблок можна придбати або повністю зібраним, або в заводській упаковці. Пакування забезпечує повне збереження комплекту в процесі транспортування й навантаження. Збірка мотоблока не представляє особливої складності для більш-менш знайомої з технікою людини. Тим більше, що до комплекту додається детальна інструкція зі збірки, експлуатації та обслуговування агрегату.

Як бачимо, на сьогодні мотоблок ДТЗ 570Б є одним із кращих у модельній низці бензинових мотоблоків середньої потужності з повітряним охолодженням і для застосування в домашньому господарстві, і для використання на сільгосппідприємствах. Висока надійність і довговічність мотоблока підтверджується наданням 2-річної гарантії: вам не доведеться турбуватися про складнощі ремонту. Широкий спектр застосування, простота управління, безліч налаштувань і регулювань, зручність і комфортність експлуатації мотоблока дозволять вам із легкістю впоратися з безліччю різних повсякденних робіт.

 

ДВИГАТЕЛЬ ОДНОЦИЛИНДРОВЫЙ ЧЕТЫРЕХТАКТНЫЙ
ТИП ТОПЛИВА БЕНЗИН
МАКСИМАЛЬНАЯ МОЩНОСТЬ, Л.С./КВТ (ОБ/МИН) 7 / 5,2 (3600)
РАБОЧИЙ ОБЪЕМ ДВИГАТЕЛЯ, СМ³ 207
МАКСИМАЛЬНАЯ ЧАСТОТА ВРАЩЕНИЯ КОЛЕНВАЛА, ОБ/МИН 3600
РАСХОД ТОПЛИВА (МАКСИМАЛЬНЫЙ), Л./Ч. 1,8
ЕМКОСТЬ ТОПЛИВНОГО БАКА, Л. 3,6
СИСТЕМА ЗАПУСКА ДВИГАТЕЛЯ РУЧНОЙ СТАРТЕР
СИСТЕМА ОХЛАЖДЕНИЯ ДВИГАТЕЛЯ ВОЗДУШНОЕ ОХЛАЖДЕНИЕ ПРИНУДИТЕЛЬНОГО ТИПА
КОЛИЧЕСТВО ПЕРЕДАЧ, ВПЕРЕД/НАЗАД 3 / 1
ПРИВОД ШЕСТЕРЕНОЧНЫЙ, ДВЕ КОНИЧЕСКИЕ ПЕРЕДАЧИ
СЦЕПЛЕНИЕ МНОГОДИСКОВОЕ В МАСЛЯНОЙ ВАННЕ
РЕДУКТОР ФРЕЗЫ ЧЕРВЯЧНАЯ ЗУБЧАТАЯ ПЕРЕДАЧА
ДИАМЕТР РОТОРА ФРЕЗЫ, ММ 380
КОЛИЧЕСТВО СЕКЦИЙ ФРЕЗЫ, ШТ. 8 = (2+1+1) + (2+1+1)
КОЛИЧЕСТВО НОЖЕЙ ФРЕЗЫ, ШТ. 32
МАКСИМАЛЬНАЛЬНАЯ ЧАСТОТА ВРАЩЕНИЯ ФРЕЗЫ, ОБ/МИН 137
РАБОЧАЯ СКОРОСТЬ ФРЕЗЕРОВАНИЯ, КМ/Ч 3,8
ШИРИНА КУЛЬТИВАЦИИ, ММ 580, 870, 1160
ГЛУБИНА КУЛЬТИВАЦИИ, ММ 100-200
КОЛЕСА 2 ШТ., ВЕДУЩИЕ, ПНЕВМАТИЧЕСКИЕ ШИНЫ 4.00-10 (“ЕЛОЧКА”)
КОЛЕЯ ТРАНСПОРТНЫХ КОЛЕС, ММ 310, 420, 530
МАКСИМАЛЬНАЛЬНАЯ ЧАСТОТА ВРАЩЕНИЯ ТРАНСПОРТНЫХ КОЛЕС, ОБ/МИН 114
РУЛЕВОЕ УПРАВЛЕНИЕ ПЛАВНО РЕГУЛИРУЕМОЕ ПО ВЫСОТЕ И УГЛУ ПОВОРОТА, С ВОЗМОЖНОСТЬЮ РАЗВОРОТА НА 180 ГРАДУСОВ
ПРИЦЕПНОЕ УСТРОЙСТВО ЗАДНЕЕ: НЕПОВОРОТНАЯ СКОБА С ДВУМЯ ВЕРТИКАЛЬНЫМИ ШКВОРНЯМИ ПЕРЕДНЕЕ: ЦИЛИНДРИЧЕСКИЙ ШТОК Ø30 ММ
ГАБАРИТЫ УПАКОВКИ (Д/Ш/В), ММ 800 Х 450 Х 530
МАКСИМАЛЬНЫЕ ГАБАРИТЫ В СБОРЕ (Д/Ш/В) БЕЗ УЧЕТА ПОДЪЕМА РУЛЯ, ММ - НА КОЛЕСАХ- НА ФРЕЗАХ 1700 Х 1200 Х 850
ВЕС БРУТТО, КГ 111
ВЕС В СБОРЕ (БЕЗ ТОПЛИВА), КГ 114
ЦВЕТ СИНИЙ, ЗЕЛЕНЫЙ, ЧЕРНЫ
читать дальше свернуть
Характеристики
Состояние
Новый
Тип двигателя
Бензиновый
Мощность
6 - 8 л. с.
Глубина обработки, см
От 15 до 30
Система запуска
Ручной
Охлаждение
Воздушное
Сцепление
Дисковое
Рабочая скорость
1 - 5 км/ч
Трансмиссия
Механическая
читать дальше свернуть
Отзывы
1 отзыва
100% положительных
Тарас
22 августа 2019г. в 09:54
Покупал протравитель семян ПНШ-3. Позвонил ребята дали хорошу консультацию по этой машине, договорились о цене и оперативно компания отправила.
читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Безналичный расчёт

Наличный расчёт

Наложенный платеж

Предоплата

Варианты доставки

Новая Почта

Самовывоз

Автолюкс

Гюнсел

Ночной Экспресс

Повернення і обмін
Відповідно до закону України «про захист прав споживачів» ви можете протягом 14 днів з моменту покупки повернути або обміняти товар, придбаний в магазині, за умови виконання всіх норм передбачених законом. Умови обміну / повернення товару належної якості стаття 9. Відповідно до закону України «про захист прав споживачів»: споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня покупки. споживач (термін вживається в такому значенні згідно статті 1. п.22 закону України «про захист прав споживачів») – фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника. обмін або повернення товару належної якості провадиться: якщо не використовувався; якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики; на підставі розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром. умови обміну / повернення товару неналежної якості стаття 8. Згідно із законом України «про захист прав споживачів»: в разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та в строки, встановлені законодавством, має право вимагати безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк. вимоги споживача, передбачених цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.

читать дальше свернуть
Покупатели этого товара также интересовались
код: 000140678
39 016,05 грн. /шт
в наличии
код: 000135676
19 882,80 грн. /шт
в наличии
код: 000135674
25 760,85 грн. /шт
в наличии
код: 000135675
33 019,65 грн. /шт
в наличии
код: 000146629
32 546,25 грн. /шт
в наличии
код: 1629489126
30 100,35 грн. /шт
в наличии

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти