Каталог товаров

Суміш газонної трави універсальної

в наличии
120,00 грн. /кг
Регион: Украина, Днепропетровская обл., Синельниково
Написать продавцу
Проверенный поставщик
На Агробиз
2 Года
Время ответа:
более суток
Описание товара

ОПИС:

Сумішка газонна трави (райграс+вів'янниця овеча та червона), універсальна, посухостійка.

Ціна вказана за 1 кг.

Як приємно полежати на траві у власному саду і відпочити. Але перш ніж це зробити, необхідно попрацювати і докласти чимало зусиль.

Заміський будинок виглядає дуже елегантно, якщо навколо нього є доглянутий газон.

, посадка та догляд за нею — дуже кропітка робота, що вимагає вкладення сил, засобів і терпіння.

Доведеться витратити чимало часу, перш ніж можна буде розслабитися і насолодитися власним садом. Що ж має на увазі правильний посів газонної трави, і як доглядати за нею? Визначення місця розміщення та початкова боротьба з бур'янами caption alignright" style="width: 30%;">

Газонну траву необхідно сіяти в тому місці, де мінімум дерев і чагарників, щоб за газоном легше було доглядати.

Перш ніж приступити до необхідно визначитися з місцем, де розміщуватиметься газон. Це місце має бути насамперед доступним для скошування. Не повинно бути ніяких незручностей під час догляду за травою, газонокосарка повинна проходити легко до всіх ділянок газону. З цих причин рекомендується розміщувати газон там, де найменше дерев і чагарників або їх зовсім немає.

Процедура розміщення та посів газону здійснюються вже після того, як на ділянці прокладено всі доріжки та під землею встановлено комунікації.

Ще на початковому етапі робіт потрібно вирішити питання про поливання майбутнього газону. Буває як ручний полив, і автоматична система. Варто пам'ятати, що газон вимагає дуже багато уваги, яке розбивка і догляд займають дуже багато часу. Тому в цій справі дуже важливо запастися терпінням і посидючістю.

Для того, щоб на газоні не росли бур'яни, необхідно їх виполоти, а грунт обробити гербіцидами.

Ворогом для газону є бур'яни, які можуть бути і багаторічними. Боротися з ними потрібно ще на початковому етапі посіву газону, інакше це буде дуже важко зробити. Перш ніж здійснювати посів газону, необхідно обробити ґрунт спеціальними засобами (гербіцидами) та виполоти бур'яни. Можливо, для видалення бур'янів буде потрібно повторне обробіток ґрунту. Якщо час дозволяє, то найкраще після обробки гербіцидами розпушити ґрунт і почекати близько трьох тижнів. Цього часу цілком достатньо появи нових бур'янів. Якщо такі є, їх знову варто обробити гербіцидами та видалити. Не завжди потрібне використання хімічних засобів, іноді для позбавлення від бур'янів достатньо і звичайних інструментів. Важливо знати, що після використання хімічних речовин необхідно почекати близько трьох тижнів, перш ніж здійснювати посів. -Caption alignright" Перед посівом газонної трави слід ретельно підготувати грунт. Для кожного типу ґрунту підготовка різна.

Спочатку слід прибрати всі камені та сміття з території, на якій ви вирішили розмістити газон. Після того, як дані роботи виконані, можна переходити до ретельної підготовки ґрунту. Чим краще та якісніше підготовлено ґрунт під посів, тим краще буде газон. Дуже важливий тут добрий догляд. Так, дренаж можна покращити глибоким скопуванням ґрунту.

Якщо ви вирішили розмістити газон на важкому ґрунті, рекомендується додати до нього пісок, який дозволить покращити дренаж. Буває і навпаки: ґрунт дуже легкий або зовсім піщаний. У такому випадку рекомендується використовувати велику кількість торфу. Це робиться для того, щоб додати в ґрунт структури та запобігти втраті поживних речовин та висихання ґрунту. Будь-яке вирівнювання поверхні цьому етапі буде актуально. Але робити це треба з особливою обережністю, не вилучивши випадково надто багато верхнього шару. Нижній шар ґрунту абсолютно не підходить для посіву газонної трави, у ньому міститься дуже мало поживних речовин. Трава в такому грунті може рости нерівномірно і мати різний колір, про естетичний вид газону доведеться забути. Ґрунт для майбутнього газону має проводитися по можливості в осінній сезон. На період зими рекомендується залишити ґрунт укопаним у вигляді великих брил. Робиться це для того, щоб у період опадів і морозів грунт розбився і став пухким. Остання, передпосівна, підготовка ґрунту здійснюється навесні, коли він починає підсихати. За допомогою грабель розкотіть і розпушіть землю. Можна також спочатку ущільнити ґрунт, а лише потім його розпушити. В результаті має вийти ущільнене ложе під посів.

Вибір трав'яної суміші та посів газонної трави

Перш ніж що цей сорт росте у вашому регіоні, інакше непристосована трава може вимерзнути. При виборі травосуміші найкраще віддавати перевагу перевіреним виробникам. Якщо газон буде місцем для сімейного відпочинку, краще вибирати універсальну трав'яну суміш. При виборі насіння звертайте увагу на їх термін придатності, інакше трава просто може не зійти або згнити. Упаковка має бути цілою. Для майбутнього газону краще вибирати добре освітлене місце, адже деякі сорти трав у тіні можуть загинути. /kak-poseyat-gazon.html">сів трави, бажано внести в ґрунт спеціальні добрива, які послужать хорошим стартом для зростання газону, забезпечать харчування і покращать кореневу систему молодих рослин.

Після посіву трави її необхідно полити. Скористайтеся лійкою з маленькими отворами.

Газонні суміші можна сіяти з ранньої весни і до осені. Тут дуже важливо дотримуватись однієї умови: поверхня газону повинна підтримуватися у зволоженому стані, навіть якщо дощі відсутні. Такий догляд повинен продовжитися доти, доки трава остаточно не вкорениться — Приблизно до 4-6 см. При ручному поливанні важливо пам'ятати, що поливати варто через дрібну лійку, адже великі об'єми води дуже легко можуть змістити насіння. У посушливі періоди дуже важливий частий догляд та полив, який так необхідний для вкорінення та уникнення вигоряння трави.

Посів газонної трави бажано проводити восени. Це пояснюється тим, що грунт досі зберігає тепло, яке накопичило за літо і, як правило, він добре зволожений. У такому грунті насіння досить швидко проросте і укоріниться. Ще дуже важливою перевагою є те, що в цей період бур'ян значно менше. Цей період найкращий у розвиток кореневої системи, обумовлений відсутністю бурхливого зростання покриву трави. Газон буде здатний боротися із посушливістю і спекотними днями в період весни та літа. ="width: 95.64%; height: 91px;">

Вся площа приготована для газону ділиться на квадрати. потім насіння розподіляється однаково по всіх квадратах. Посадка здійснюється наступним чином: для отримання найкращого результату варто висівати близько 3-4 кг насіння на 100 м2. Початок вересня, мабуть, — найкращий період для посіву газону. Усю площу ґрунту, підготовленого для газону, необхідно розділити на квадрати. Кількість насіння також ділиться на кількість квадратів, що вийшли. Насіння для одного квадрата, що вийшов, теж слід розділити на дві частини: одну половину насіння посіяти зліва-направо, а другу поперек вже посіяного насіння. Це дозволить досягти рівномірного розподілу травосуміші по всій площі ґрунту.

Якщо ви значно перевищите кількість насіння, то це дуже негативно позначиться на майбутньому газоні. Через тісноту кущики трави будуть хворіти і вимерзати. 

Після посіву насіння їх слід змішати із землею за допомогою грабель.

Після того як усе насіння розподілене по поверхні ґрунту, його слід перемішати за допомогою грабель із землею (можна використовувати і культиватор). Робиться це для того, щоб насіння не піддалося висиханню і не було з'їдене птахами. А можна і просто прикрити ґрунт шаром торфу (1-1,5 см). Після виконаних робіт поверхню землі можна обкатати катком. Отже, посів завершений. Якщо погода досить сприятлива, то перші пагони трави можна буде спостерігати через 10-12 днів. Не варто лякатися, якщо трава зійде нерівномірно. Це може бути пов'язано з тим, що різні сорти трав ростуть з різною швидкістю. Приблизно через три тижні можна буде робити висновок про газон, що вийшов.

Підживка газонного шару

Підгодовувати газон необхідно навесні влітку і восени.

Догляд за газоном включає обов'язкове підживлення грунту. Як уже говорилося, перше підживлення здійснюється перед самим посівом трави. Коли трава вже остаточно закріпилася і вкоренилася (зазвичай через рік розвитку), рекомендується періодично підгодовувати її. Це необхідно для підтримки газону у відмінному стані та для забезпечення гарної закладки. Як правило, газон підгодовують один раз протягом весни, один раз влітку та один раз у середині осені. Це не означає, що варто обмежитися трьома підживленнями на рік. Можна підгодовувати газон і в невеликих дозах, що забезпечить рівномірне зростання трави. Добрива, які вносяться до ґрунту на початку весни та в літній період, повинні містити багато азоту, який забезпечує ріст і відповідає за колір трави.

На відміну від весняного та літнього підживлення, осінні добрива повинні містити мінімум азоту. Вони повинні домінувати калій і фосфор, які забезпечують хороше зростання кореневої системи і підвищують стійкість до морозів і посух, а також різних захворювань.

потрібно якомога частіше, але в невеликій кількості. Якщо здійснюється досить часто, то скошену траву можна залишати на ньому. Такий догляд забезпечить прекрасне зростання і вид газону.

Однорічні бур'яни зникають в основному після стрижки газону.

Незважаючи на те що ще перед посівом трави всі бур'яни були видалені, вони можуть з'явитися і на газоні, що вже виріс. Бур'яни бувають різними: однорічними та багаторічними. Так, наприклад, деякі з них зникають після стрижки газону, інші продовжують активно розвиватися. Багаторічні бур'яни можна обробляти спеціальними засобами та отрутохімікатами. Робити це варто лише після того, як газонна трава остаточно вкоренилася і розвинулась.

Спочатку бур'яни можна легко видалити вручну, але тут дуже важливо робити це акуратно, інакше можна пошкодити паростки трави, які оточують бур'ян. Для видалення бур'янів можна використовувати ніж із загостреним кінцем. газон, Що Вже укорінився, можна обробляти хімічними речовинами по боротьбі з будь-якими бур'янами в період з травня по вересень. У посушливі періоди не слід вдаватися до обробки отрутохімікатами, адже ефективність препарату буде дуже низькою, а сама хімічна речовина може спалити газону.

Найбільш шкідливим бур'яном для газону є мох.

Найсерйозніший шкідник газону — це мох. Правильний догляд допоможе позбутися його. Його поява може бути обумовлена різними чинниками. До них можна віднести: недостатню кількість добрив, поганий дренаж ґрунту, дуже низьке скошування трави, дуже щільно укочений ґрунт, тінь, занадто тонкий родючий шар, недолік вапна та багато інших причин. Перш ніж розпочинати боротьбу з мохом, необхідно визначити точну причину його появи і лише після приступати до дій. Існують і спеціальні хімічні препарати, які здатні знищити мох. Крім моху існують інші хвороби газону. Найпростішою газонною хворобою вважається фузаріоз. Така хвороба може з'явитися будь-якої пори року, але найчастіше це відбувається в осінній чи зимовий період. Хвороба характеризується тим, що ділянки трави (2 см-30 см) набувають коричневого кольору. Якщо ви помітили щось подібне на своєму газоні, слід обробити уражені ділянки рідким фунгіцидом. У такому випадку, не варто вносити азотні добрива в період осіннього підживлення. Правила стрижки та догляд за газоном

Схема висоти стрижки газону.

Догляд за газоном включає і стрижку . Щоб трава добре розвивалася, необхідно правильно проводити перші стрижки газону. Перший раз трава постригається, коли довжина її досягла 6-10 см. Проводити стрижку потрібно акуратно і обережно, поступово опускаючи ножі до тих пір, поки трава, що залишилася, не прийме висоту в 3-5 см. Стрижку рекомендується здійснювати регулярно. Пам'ятайте, що стрижена частина не повинна перевищувати третини від усієї довжини трави. Постригати траву потрібно в моменти, коли газон не вологий.

Важливу роль у підтримці газонного шару відіграє культивація. Робота вважається дуже трудомісткою, але не потребує частого повторення. Цілком достатньо культивувати ґрунт один раз на рік — у період весни. Для культивації використовують спеціальні пружинні граблі. Культивація дуже корисна для газону, адже в її процесі видаляється стара трава, що затримує зростання нової молодої трави, дренаж ґрунту покращується, доступ повітря до коріння стає кращим, повзучі бур'яни піднімаються на поверхню, і їх легко можна видалити. У результаті культивації створюються сприятливі умови для формування нових пагонів.

Не менш трудомісткою роботою вважається проколювання дернового шару. Цю процедуру, як і культивацію, достатньо здійснювати раз на рік. Процедура здійснюється в тому випадку, якщо ґрунт занадто спресований або якщо ви вирішили оновити старий газонний шар. Для здійснення цієї процедури можна використовувати як прості садові вила, так і спеціальну садову техніку. В результаті проколювання покращується доступ повітря до коріння, дренаж ґрунту підвищується, коренева система ще краще розвивається, а влітку газон стає більш стійким до посухи. Що ще слід знати? 

Використання ковзанки для газону приносить більше шкоди, ніж користі.

Дуже важливо знати, що процедура прикочування газону приносить швидше більше шкоди, ніж користі. Сучасні газонокосарки вже оснащені спеціальними пристроями для коткування, і додаткове коткування газону не потрібно. Про нього варто задуматися лише в тому випадку, якщо косарка брудерного типу або вона не має ковзанки. До речі, вага котка не повинна бути більшою за 100 кг. Використовувати його рекомендується навесні, саме тоді, коли верхній шар ґрунту підсох, а всередині його є волога. Перед тим як здійснювати процедуру прикочування, слід очистити газон від опалого листя та іншого сміття. Для розрівнювання наявних купин не рекомендується використовувати ковзанку.

Для отримання першокласного газону в осінній або весняний період внесіть у ґрунт поверхневу присипку (3-6 мм). Присипка складається із суміші торфу, піску та суглинку. Така присипка здатна вирівняти поверхню і заповнити наявні порожнечі. Крім цього, присипка сприяє формуванню нових пагонів і поліпшенню газонного шару. ., а також ― безкоштовні консультації щодо застосування мікродобрив та засобів захисту рослин.

читать дальше свернуть
Характеристики
Тип
Газонные травы классические
Страна производитель
Украина
читать дальше свернуть
Варианты оплаты

Предоплата

Наложенный платеж

Варианты доставки

Новая Почта(отделение)

Новая Почта(курьер)

Повернення і обмін
Відповідно до закону України «про захист прав споживачів» ви можете протягом 14 днів з моменту покупки повернути або обміняти товар, придбаний в магазині, за умови виконання всіх норм передбачених законом. Умови обміну / повернення товару належної якості стаття 9. Відповідно до закону України «про захист прав споживачів»: споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня покупки. споживач (термін вживається в такому значенні згідно статті 1. п.22 закону України «про захист прав споживачів») – фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника. обмін або повернення товару належної якості провадиться: якщо не використовувався; якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики; на підставі розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром. умови обміну / повернення товару неналежної якості стаття 8. Згідно із законом України «про захист прав споживачів»: в разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та в строки, встановлені законодавством, має право вимагати безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк. вимоги споживача, передбачених цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.

читать дальше свернуть

Вы просматривали

Сейчас ищут

Спецрахунок НБУ
Фонд "Повернись живим"
Фонд Сергія Притули
Пока не зарегистрированы?
Регистрация
Уже зарегистрированы? Войти
Уже зарегистрированы? Войти